Gündemden Haberler

Bakan Şimşek’ten, MB Başkanı Erkan’ın istifasına ilişkin açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası (MB) Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın istifasının ardından yaptığı ilk açıklamada, “Sayın Hafize Gaye Erkan’ın aldığı karar tamamen şahsidir ve kendi takdirleridir” ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, bu akşam sosyal medya üzerinden yaptığı bir açıklamayla “son zamanlarda kendisine yönelik itibar suikastı kampanyası” nedeniyle istifa kararı aldığını duyurdu.

Erkan’ın istifasını duyurmasının ardından ilk kez açıklama yapan Bakan Şimşek, önerisi doğrultusunda belirlenecek yeni başkana başarılar dilediğini ifade etti.

‘ERKAN’IN ALDIĞI KARAR TAMAMEN ŞAHSİDİR’

Bakan Şimşek’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürütülen ekonomi programımız, kesintisiz ve kararlılıkla devam etmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ekonomi ekibimize ve uyguladığımız programımıza desteği ve güveni tamdır.

Merkez Bankası eski Başkanı Sayın Hafize Gaye Erkan’ın aldığı karar tamamen şahsidir ve kendi takdirleridir. Aldığı bu kararı saygı ile karşılıyor ve ülkemize sunduğu kıymetli hizmet ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.

‘ÖNERİM DOĞRULTUSUNDA ATANACAK YENİ BAŞKAN…’

Önerim doğrultusunda yeni atanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı ve ekibine başarılar diliyorum. Bu çerçevede ekip olarak güçlü iş birliği ve koordinasyon içinde fiyat istikrarı hedefimize emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz.”

 

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu