Gündemden Haberler

AKP iktidarında her alanda olduğu gibi sporda da tuz koktu!

Türkiye İşçi Partisi (TİP), MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tarafından Halil Umut Meler’e yönelik saldırının ardından sosyal medya üzerinden bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “20 yıllık AKP iktidarında her alanda olduğu gibi, sporda da tuz koktu!” ifadeleri yer aldı.

Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, sahaya girerek Hakem Halil Umut Meler’e saldırdı. Saldırının ardından olağanüstü toplanan TFF, tüm liglerdeki maçların süresiz olarak ertelendiğini duyurdu.

Meler’e yönelik saldırıya tepkiler sürerken, TİP’ten de konuya ilişkin bir açıklama yapıldı.

‘TFF, 2022 YILINDA FARUK KOCA’YA ‘FAIR-PLAY’ ÖDÜLÜ VERMİŞTİ’

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın AKP kurucu üyesi ve 22. ve 23. dönem milletvekili olduğu vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bu akşam Süper Lig’de Ankaragücü ile Rizespor arasında oynanan müsabakanın sonunda, Ankaragücü Başkanı ve AKP Kurucu Üyesi, 22 ve 23. dönem milletvekili Faruk Koca ve beraberindekiler, müsabaka hakemi Halil Umut Meler’i darp etti. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

2032 yılında UEFA tarafından düzenlenecek olan Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak olan ülkemizde bugün futbol, zenginlerin her gün daha da zengin olduğu bahis skandallarıyla ve çetecilikle kol kola yürüyen bir düzende çürümeye devam ediyor. Saray Rejimi futbola karışan bu çeteciliğe, her gün karşımıza çıkan onlarca skandala yol verirken; onun güdümündeki Türkiye Futbol Federasyonu, 2022 yılında Faruk Koca’ya Fair-Play ödülü vermişti.

‘AKP İKTİDARINDA HER ALANDA OLDUĞU GİBİ FUTBOLDA DA TUZ KOKTU’

20 yıllık AKP iktidarında her alanda olduğu gibi, sporda da tuz koktu! AKP düzenine yakışan bu görüntülerden utanç duyuyor, sporun getirildiği bu çürümeyle de mücadele edeceğimizi duyuruyoruz.”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu