Gündemden Haberler

Antep’te doktora saldırı olayına ilişkin bir kişi tutuklandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Antep’te acil serviste görevli doktorun hasta yakını olduğu öğrenilen 20 kişi tarafından darbedilmesine ilişkin olayda bir saldırganın tutuklandığını açıkladı.

Antep’te yüksek ateş şikayetiyle hastaneye getirilen çocuğa “damar yolunun geç açıldığı” gerekçesiyle hasta yakınları sağlık çalışanlarına saldırdı. 36 yaşındaki Doktor Esadullah Beğoğlu, yoğun bakıma alınırken, 2 hastane çalışanı da saldırıda yaralandı.

Saldırıya ilişkin Twitter hesabından açıklama yapan Bakan Koca, bir kişinin tutuklandığını ve diğer saldırganlarla ilgili adli sürecin devam ettiğini aktardı.

‘OLAY SEBEBİYLE BİR KİŞİ TUTUKLANMIŞTIR’

Koca’nın söz konusu paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Gaziantep’teki bir özel hastanede, hasta sebebiyle hemşirelere sözlü ve fiziki müdahale ile başlayan şiddet olayı, hasta yakını kalabalık bir grubun hastaneye gelmesiyle büyüdü. Bir hekim arkadaşımız durumu tehlike arz edecek düzeyde yaralandı, bir görevli darp edildi. Arkadaşlarımıza tüm sağlık çalışanları adına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

Olay sebebiyle 1 kişi tutuklanmıştır. Diğer saldırganlar hakkında adli süreç ve soruşturma devam ediyor. Adalet, sağlıkta şiddet olaylarına karşı yapılan düzenlemeler doğrultusunda gereken dersi verecek, buna inancımız tamdır. Bakanlığımızın Sağlıkta Şiddete Karşı Eylem Planı büyük bir ciddiyetle yakında uygulanmaya konacak. Sağlıkta şiddeti, yasa, tedbir ve toplumsal sağduyu ile yeneceğiz.”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu