Gündemden Haberler

Avukatlardan Çağlayan Adliyesi’nde ‘Can Atalay’ eylemi

İstanbul’da çok sayıda avukat, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) ikinci kez “hak ihlali” kararı verdiği toplantı sürerken, Çağlayan Adliyesi önünde bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, “Anayasa’ya uymaması hiçbirimizin güvende olmadığının kanıtıdır. Halk, verdiği oyun hesabını soracaktır” denildi.

AYM, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın ikinci bireysel başvurusunu bugün görüştü. Yüksek Mahkeme’nin toplantısı sırasında Çağlayan Adliyesi önünde bir araya gelen avukatlar, basın açıklaması düzenleyerek Atalay’ın tahliyesini talep etti.

Gaziosmanpaşa Bölge Hukukçular Derneği Başkanı Av. Buket Gülay, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi Başkanı Çiğdem Akbulut, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Eş Genel Başkanı Serhat Çakmak, İstanbul Avukatlar Vakfı’ndan Av. Uğur Yetimoğlu da basın açıklamasına katıldı.

Açıklamada, “Anayasa’ya uymaması hiçbirimizin güvende olmadığının kanıtıdır. Halk, verdiği oyun hesabını soracaktır” sözleri vurgulandı.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu