Dünyadan Haberler

Azerbaycan operasyona başladı!

Peş peşe gerçekleşen mayın patlamalarının ardından Azerbaycan ordusu Karabağ’da anti-terör operasyonu başlattı.
TOR HAVA SAVUNMA SİSTEMİ YOK EDİLDİ
Operasyonun ilk görüntülerini yayımlayan Azerbaycan haber ajansı APA, Hankendi’deki ayrılıkçı Ermenilere ait Tor hava savunma sisteminin imha edildiğini duyurdu. Rus üretimi sistemin seyir füzeleri ve güdümlü füzelere karşı kullanıldığı biliniyor.
OPERASYON BAŞLADI
Sabotaj gruplarını kullanan Ermenistan’ın son patlamalarla bir taktik değiştirdiğini kaydeden Azerbaycan medyası ise, Bakü yönetiminin Karabağ’daki tüm bölgelerde şu anda terör karşıtı operasyona giriştiğini duyurdu.
Azerbaycan Savunma Bakanlığı, söz konusu haberden dakikalar sonra Karabağ’da anayasal düzenin yeniden tesis edilmesi için anti-terör operasyonunun başladığını resmen açıkladı.
Azerbaycan ordusu, Karabağ’daki ayrılıkçı Ermenilerin mevzilerini yüksek hassasiyetli silahlarla imha ediyor.
Açıklamada, Karabağ’da konuşlu Rus barış güçlerinin ve Türkiye’nin söz konusu operasyon konusunda bilgilendirildiği de eklendi.
TÜNEL YOLUNDA İKİNCİ PATLAMA
Patlamanın duyulmasıyla olay yerine hareket eden polisleri taşıyan araç da, inşaat halindeki bir tünel yolundaki mayına çarptı.
Patlamanın dört polis memurunun hayatını kaybetmesine yol açtığı duyuruldu. Daha sonra can kaybı yediye çıktı.
İLK PATLAMA GECE YARISI 04.00’TE GERÇEKLEŞTİ
Güney Kafkasya’daki gerilimin bir kez daha tırmanmasına yol açan rota krizinin sona ermesinin üzerinden henüz 24 saat geçmeden, bu kez arka arkaya gerçekleşen patlamalar bölgeyi sarstı.
Azerbaycan, Karabağ’daki mayın patlamalarının sonucunda dört polis ve iki işçinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Bakü yönetiminin resmi açıklamasına göre, ilk patlama Hocavend’de ilerleyen bir kamyonu vurdu. Anti-tank mayının Fuzuli-Şuşa yolunda neden olduğu patlamada iki işçi yaşamını yitirdi.

Azerbaycan operasyona başladı! .

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu