Gündemden Haberler

Bakanlık, ‘Açım’ diyen yurttaşın ‘tehdit’ nedeniyle gözaltına alındığını iddia etti

“Açım, geçinemiyorum” diyen yurttaşın ters kelepçe ile gözaltına alınmasına ilişkin bakanlıktan açıklama geldi. İşitme engelli yurttaşın iddialarının gerçek olmadığı savunulurken, tehdit ve saldırı girişimi nedeniyle gözaltına alındığı iddia edildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde “Açım, geçinemiyorum, kiramı ödeyemiyorum” diyen yurttaşın gözaltına alındığınına ilişkin haber, bakanlık tarafından yapılan açıklama ile de doğrulandı. Ahmet Ç. isimli yurttaşın işitme engelli olduğu ve ifadesinin ardından serbest bırakıldığı açıklandı.

BAKANLIK AÇIKLAMASI

Bakanlık açıklamasında, yurttaşın iddialarının gerçek dışı olduğu söylenerek şu ifadeler kullanıldı:

“Haberlere konu olan işitme engelli Ahmet Ç., ilk olarak 18.05.2023 tarihinde bir kamu kuruluşunun önünde eylem yapması sonrasında Bakanlığımıza getirilmiş, işaret dili tercümanlarımız aracılığıyla kendisiyle görüşülmüştür. Yapılan görüşmede Bakanlığımızın rehberlik ve diğer hizmetleri kendisine anlatılmış, akabinde bir kuruluşumuza misafir olarak yerleştirilmiştir. Ahmet Ç.’nin isteği üzerine özel sektörde iş bulmasına da yardımcı olunmuştur.

Söz konusu haberlerde bahsi geçen Ahmet Ç.’nin ‘Açım, geçinemiyorum, kiramı ödeyemiyorum’ iddialarının aksine, kendisine Bakanlığımız tarafından barınma, sosyal yardım ve istihdam desteği sağlanmıştır. Ancak kişi, ilerleyen günlerde bakanlığımız hizmet modellerinden faydalanmak istemediğini belirtmiştir. Bu süreç zaman içinde defaatle tekrarlanmıştır. 4 farklı kuruluşumuza yerleştirilmesi ve her türlü ihtiyacının karşılanmasına rağmen Ahmet Ç., her defasında bulunduğu kuruluşu terk ederek bakanlık binasına gelmiş ve kendisiyle tekrar işaret dili tercümanlarıyla iletişime geçilerek talepleri yerine getirilmiştir.”

‘TEHDİT ETTİ, SALDIRI GİRİŞİMİNDE BULUNDU’

Ahmet Ç.’nin gözaltına alındığı güne ilişkin ifadelerle devam edilen açıklamada, “21 Ağustos günü Bakanlık binasına son gelişinde Ahmet Ç., agresif davranışlar sergilemiş, güvenlik personelini ve kendisiyle iletişim kuran işaret dili tercümanlarını tehdit ederek personelimize saldırı girişiminde bulunmuştur” denildi.

Yurttaşın personele zarar verecek duruma ulaştığından dolayı emniyetin müdahale etmek zorunda kaldığı savunulırken, ters kelepçe ile gözaltına alınmasına ilişkin bir ifade yer almadı.

Açıklamada, ifade sonrası Ahmet Ç.’nin dün tekrar geldiği ve ekonomik destek sağlandığı ifadeleri de yer aldı.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu