Gündemden Haberler

‘Bizim Alevilik diye bir dinimiz yok, tek dinimiz Müslümanlık’

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Alevi’ açıklamasına ilişkin “Biz senin Alevi olmandan rahatsız değiliz, ama bizim Alevilik diye bir dinimiz yok, bizim Şiilik diye bir dinimiz yok bizim tek dinimiz Müslümanlık” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium’da düzenlenen “Gençlik İçin Hemen Şimdi Programı”na katılarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, geçtiğimiz günlere “Alevi” notuyla paylaştığı bir videoda “Bu değişim seferimize katılacak mısın? Bu değişimde benimle birlikte duracak mısın? Alevi olmaz diyen bu sisteme, doğru olan, dürüst olan, ahlaklı olan olur, diyecek misin?” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu’na yüklendi.

‘BİZİM TEK DİNİMİZ MÜSLÜMANLIK’

Açıklamalarıyla hem Kılıçdaroğlu’nu hem Alevileri hedef alan Erdoğan, şunları dile getirdi:

“Hedeflerinize ulaşamayacaksınız, milletimizi etnik mezhep ile fitne sokamayacaksınız. ‘Aleviyim’ diyor, biz senin Alevi olmandan rahatsız değiliz, ama bizim Alevilik diye bir dinimiz yok, bizim Şiilik diye bir dinimiz yok bizim tek dinimiz Müslümanlık. Biz, Türk ile Kürt ile Laz ile Çerkez ile Gürcü ile Abaza ile hep bir olacağız, ülkemizi böldürtmeyeceğiz. İyi ki Alevi olduğunu söyledin, bizim böyle bir derdimiz yok. Bu ülkenin tek bir kazanımına el süremeyeceksiniz, bu gençlik dünyayı bilen, ecdadını tanıyan, tarih şuuru sahibi bir gençlik.”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu