Gündemden Haberler

Cumartesi Anneleri üst üste 5. haftada da gözaltına alındı

Fotoğraf: Emre Orman

Kayıp yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanmasını talep etmek amacıyla Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen Cumartesi Anneleri, üst üste 5. haftada da gözaltına alındı.

Cumartesi Anneleri’nin 699 hafta boyunca kayıp yakınlarının akıbetini sormak üzere her cumartesi günü bir araya geldiği Galatasaray Meydanı’nda 700. haftada polis tarafından saldırı düzenlenmiş ve birçok kişi gözaltına alınmıştı. Birçok kişinin yaralandığı 700. haftadaki saldırı sonrası 47 kişi hakkında “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” iddiasıyla dava açılmıştı.

ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Galatasaray Meydanı’nda buluşmalar da engellenirken, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) “hak ihlali” kararı sonrası Cumartesi Anneleri 5 hafta önce yeniden meydana döndü. Ancak AYM’nin “hak ihlali” kararını tanımayan polis, geride kalan 4 haftada olduğu gibi üst üste 5. haftada da açıklama yapılmasını engellemeye çalıştı ve çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında TİP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Meryem Göktepe, Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve DİSK Basın-İş Başkanı Faruk Eren’in de olduğu öğrenildi. 

945. haftada gözaltına alınan isimler şöyle:

1- Hanife Yıldız

2 – Mikail Kırbayır

3 – İrfan Bilgin

4 – Maside Ocak

5 – Hasan Karakoç

6 – Faruk Eren

7 – Filiz Karakuş

8 – Sebla Arcan

9 – Şebnem Korur Fincancı

10 – Gülseren Yoleri

11 – Ümit Efe

12 – Leman Yurtsever

13 – Meryem Göktepe

14 – Gamze Hızlı

15 – Mümtaz Murat Kök

16 – Meriç Eyüboğlu

17 – Erhan Pekçe

18 – Sinan Gökçen

19 – Ali Tosun 

20 – Yaşar  Demircan

21 – Nimet Tanrıkulu

22 – Hilmiye Öz

23 – Döne Gevher

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu