Gündemden Haberler

Demokratların sandığı boykot etmesi, Saray’ın en büyük arzusu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in sözlerine yorum yapmaktan kaçınan Kılıçdaroğlu, 2019’da kazanan adayların oylarını artırdığını söyledi. Boykot ihtimaline karşı da “Saray’ın en büyük arzusu” dedi.

Cumhuriyet’ten Miyase İlknur’a konuşan Kılıçdaroğlu, Akşener’in Afyonkarahisar’da yaptığı ve seçim yenilgisi dolayısıyla CHP’ye yönelik suçlamaların yer aldığı konuşmasına ilişkin soruya, “Sayın Akşener’in sözlerinin yorumuna dayalı soruları yanıtlarsam Sayın Akşener’e saygısızlık yapmış olurum, nezaketsizlik yapmış olurum” diyerek yanıt verdi.

‘2019’DA KAZANAN ADAYLARIMIZ, DESTEKLERİNİ ARTIRMIŞ GÖRÜNÜYOR’

Gelecek yıl yapılacak yerel seçimlere ilişkin de konuşan Kılıçdaroğlu, “2019 yerel seçimlerinde büyükşehirden belde belediyesine kadar kazanan neredeyse tüm adaylarımız desteklerini artırmış görünüyor. Yapılan araştırmalar, 2024 seçimlerinde aday olmaları halinde 2019’da aldıkları oydan daha fazla oy alacaklarını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

CHP’li isimlerin görev süresince yaptığı çalışmaları da anlatan Kılıçdaroğlu, “CHP’li bir belediye başkanını seçtiği için pişman olan neredeyse tek bir kent, ilçe, belde yok. Bu başarı adaylarımıza oy veren, bizimle ittifak kuran herkesin, her partinin başarısı. 2024 yerel seçimlerinde bu başarıyı çoğaltarak sürdüreceğiz. Bundan şüphe duymuyorum. Balıkesir, Bursa, Manisa, Denizli, Zonguldak başta olmak üzere yeni illeri, büyükşehirleri kazanacağız” iddiasını dile getirdi.

‘KIZGINLIKLARI KRONİK HALE GETİRMEK DÜŞÜNÜLEMEZ’

Boykot çağrları yapıldığı ve etkili olup olmayacağına yönelik soruyu da yanıtlayan CHP lideri, “Siyaset bir anlamda geçmişten ders çıkarıp geleceğe odaklanma işidir. Dolayısıyla yaşama küsmek, geleceği inşa etmekten vazgeçmek asla ve asla doğru değildir. Bizler en zor koşullarda bir otoriter yönetimin kuşatması altında seçimlere girdik. İftiraların, yalanların, devletin otoriter Saray yönetimine hizmet ettiği bir süreci yaşadık. Dolayısıyla günlük kızgınlıkları, küskünlükleri kronik hale getirmek, hele hele demokrasiyi savunanların otoriter bir yönetime sandığı teslim etmeleri düşünülemez. Şunu herkesin bilmesini isterim: Saray iktidarının ahlaki ve siyasi meşruiyeti yoktur. Ahlaki ve siyasi meşruiyeti olmayan bir iktidara karşı demokratik yollarla mücadele etmek de her vatandaşın görevidir. Demokratların sandığı boykot etmesi, ahlaki ve siyasi meşruiyeti olmayan Saray iktidarının da en büyük arzusudur” diye konuştu.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu