Gündemden Haberler

Diyarbakır’da gözaltına alınan gazeteciler tutuklandı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında, 21 ilde düzenlenen operasyonlar ve ev baskınlarında gözaltına alınan gazeteciler Abdurrahman Gök, Beritan Canözer, Mehmet Şah Oruç ve Remzi Akkaya tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında, Diyarbakır 3. Sulh Ceza Hakimliği’nin aralarında gazeteci, siyasetçi, sanatçı ve avukatların bulunduğu 216’sı hakkında gözaltı kararı verilmiş ve bunlardan 128’i gözaltına alınmıştı.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre, soruşturma kapsamında bir yandan emniyet ifadeleri sürerken, bir yandan da emniyette ifade vermeyi kabul etmeyenlerin adliyeye sevk edilme işlemleri başlatıldı. 

2 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Buna göre emniyette ifade vermeyi kabul etmeyen gazetecilerden Abdurrahman Gök, Beritan Canözer, Mehmetşah Oruç ve Mikail Barut ile siyasetçi Hakim Kaya, Şahin Biçimli, 78’liler Derneği’nden Abdulgani Alkan adliyeye sevk edildi.

Gözaltına alınan avukatlar Gurbet Özbey Öner ile Jiyan Sametoğlu emzirme döneminde olan bebekleri nedeniyle gözaltına alınmalarının ardından dün savcılığa sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından, adli tedbir kontrolü talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Gurbet Özbey Öner ve Jiyan Sametoğlu, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

BERİTAN CANÖZER TUTUKLANDI

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen gazeteciler Abdurrahman Gök, Beritan Canözer, Mehmet Şah Oruç ve Remzi Akkaya tutuklandı. Tutuklanan Gök, “Faşizm yenilecek, hiç merak etmeyin. Bu faşizan düzen defolup gidecek. Kahrolsun faşizm, yaşasın özgür basın” dedi.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu