Gündemden Haberler

Erdoğan başkanlığında toplanan ‘Güvenlik Zirvesi’ sona erdi

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pençe – Kilit Operasyonu’nda dün akşam 9 askerin yaşamını yitirmesinin ardından bugün Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde düzenlenen Güvenlik Toplantısı’na başkanlık etti. Toplantının ardından yayımlanan açıklamada, toplantıda, “terörle mücadele” stratejilerinin bütünlüklü olarak değerlendirildiği bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Kuzey Irak’ta devam eden Pençe – Kilit Operasyonu’nda dün akşam 9 askerin yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

Irak’ın kuzeyinden gelen haberlerin ardından, İstanbul’daki Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde Güvenlik Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç yer aldı.

Erdoğan başkanlığında saat 16.15’te başlayan toplantı, saat 17.00’de sona erdi. 

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Toplantının ardından İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, toplantıda “terörle mücadele” stratejilerinin bütünlüklü olarak değerlendirildiği bildirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Hain saldırı sonrası başlatılan operasyonlarda Irak’ın kuzeyinde 36, Suriye’nin kuzeyinde 9 olmak üzere toplam 45 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bu mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye, Irak ve Suriye’deki terör bataklıkları tamamen kurutuluncaya kadar devam edecektir. Türkiye, hangi bahaneyle ve sebeple olursa olsun güney sınırları boyunca bir ‘teröristan’ kurulmasına kesinlikle izin vermeyecektir. Türkiye düşmanlarının taşeronluğunu üstlenen bölücü alçaklardan döktükleri her damla kanın hesabı misliyle sorulmaktadır ve sorulacaktır.”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu