Gündemden Haberler

Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Kızılay danışmanı, İBB binasını ‘dergah’ yapmış

Kızılay Genel Başkan Danışmanı İsmail Hakkı Turunç’un 2006 yılında kurduğu İSRA Uluslararası Dayanışma ve Yardım Derneği’nin merkezi olan Fatih’teki tarih ahşap binanın İBB’ye ait olduğu belirlendi.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; İBB, tarihi binayı AKP döneminde Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden kiraladı. Ardından bu binanın AKP’li Turunç’un derneğine tahsis edildiği ortaya çıktı. Turunç’un çok uzun bir süredir kullandığı tarihi binada özel toplantılar düzenleniyor ve çocukların da bu binada yatılı olarak kaldığı ifade ediliyor.

KIZILAY’IN ÇADIR SATAN ŞİRKETİNİN DE YÖNETİM KURULUNDA

Turunç, şimdi Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın danışmanlığını yapıyor ve aynı zamanda depremin ardından çadır satan Kızılay’ın Kızılay Çadır ve Tekstil Anonim Şirketi’nde yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor. Turunç, yaklaşık bir yıldır da 15 Temmuz Derneği’nin başkanlığını yürütüyor.

Turunç daha önce AKP’li Fatih Belediyesi’nde belediyesi başkan yardımcılığı yaptı ve istifa ettirilen AKP’li eski İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın da danışmanıydı.

SEÇİM DÖNEMLERİNDE GÖREVLENDİRİYOR

Geçmişte hamam işlettiği ve Recep Tayyip Erdoğan ile yolu kesiştikten sonra hayatının değiştiği de iddia edilen Turunç’un, Erdoğan’a en yakın isimlerden biri olduğu öne sürülüyor. Erdoğan’ın her seçim döneminde Turunç’u bir kentte özel olarak görevlendirdiği belirtiliyor.

2011’deki seçimlerde AKP Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) koordinatörü olarak İzmir’de görevlendirilen Turunç, 2009’daki yerel seçimlerinde Diyarbakır’da görevlendirildi. Turunç, 1993- 1997 yılları arasında Refah Partisi Fatih İlçe Başkanlığı yaptı. 1999 yılında Fazilet Partisi ilçe meclis ve büyükşehir meclis üyesi oldu.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu