Gündemden Haberler

Faruk Koca, Ankaragücü başkanlığından istifa etti

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor karşılaşması sonrası hakem Halil Umut Meler’e saldıran MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, başkanlık görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Süper Lig’in 15. haftasında oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının bitmesinin ardından, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca sahaya girerek hakem Halil Umut Meler’e yumruk atmıştı.

Saldırının ardından tutuklanan ve AKP’den ihraç edilen Koca, Ankaragücü başkanlığından da istifa ettiğini açıkladı.

‘FAIR-PLAY’E GÖLGE DÜŞÜREN HİÇBİR TAVRIN STATLARDA OLMAMASI GEREKİR’

Faruk Koca’nın Ankaragücü’nün X hesabından paylaşılan açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Dün aksam Çaykur Rizespor ile oynadığımız müsabaka sonras maçı yöneten hakem Halil Umut Meler’e karşı sergilediğim tavır nedeniyle başta Sayın Meler ve ailesi olmak üzere; Türk hakem camiasından, spor kamuoyundan ve milletimizden özür diliyorum.

Konunun nasıl ve neden buraya geldiği yaşanan olaydan bağımsızdır. Nasıl büyük bir haksızlık ya da yanlışlık olursa olsun hiçbir şey, kesinlikle arzu etmediğim şekilde faili olduğum şiddet olayını ne meşrulaştırır ne de bir açıklama getirir.

Spor sahaları centilmen müsabakanın mekânı olması gerekir. Benim tavrım da dahil olmak üzere fair-play’e gölge düşüren hiçbir tavrın statlarda, salonlarda olmaması gerekir.

MKE Ankaragücü Başkanlığına geldiğim günden bugüne her zaman bu yönde yapıcı inisiyatifler almış biri olarak, tam aksi bir ortamın oluşmasına vesile olduğum için büyük bir mahcubiyet duyuyorum.

‘ANKARAGÜCÜ BAŞKANLIĞINDAN İSTİFA ETİĞİMİ KAMUOYUNA DUYURMAK İSTERİM’

Ankaragücü kulübüne, Ankaragücü taraftarına, içinde bulunduğum camiaya ve aileme daha fazla zarar gelmemesi için an itibariyle MKE Ankaragücü Başkanlığından istifa etiğimi de kamuoyuna duyurmak isterim.

Umarım ki herkesten çok benim kabul edemeyeceğim bu olay, başta futbol camiamız olmak üzere spor hayatımızın yanlışlardan, eksiklerden, şiddet kültüründen arınması için bir sebep teşkil eder.

Aynı zamanda, benim sebep olduğum bu vahim olay dolaysıyla Türkiye futbolunun yapısal sorunlarının da daha gerçekçi bir şekilde konuşulmasını temenni ediyorum. Bu vesile ile tekrar özellikle Ankaragücü taraftarlar olmak üzere üzdüğüm herkesten özür diliyorum.

Gerek başında bulunduğum kulübümün, gerek futbol camiasının, gerekse de ülkemizin böyle bir olay ve görüntü ile anılmasından derin üzüntü duyduğumun bilinmesini isterim.”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu