Gündemden Haberler

Hafize Gaye Erkan’ın görevden alınacağı iddia edildi

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Erkan’ın görevden alınabileceğini iddia etti.

TCMB çalışanı Büşra Bozkurt, CİMER’e yaptığı şikayet ile Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığını iddia etmişti. Bozkurt, Erol Erkan’ın bir çalışanı tokatladıktan sonra işten kovduğunu da öne sürmüştü.

Söz konusu iddiaların ardından, Ziraat Bankası’nın eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın seçim öncesi görevden alınabileceğini öne sürdü.

Babuşcu, Cevdet Akçay ya da Hatice Karahan’ın Erkan’ın yerine düşünüldüğü söylentileri olduğunu belirterek, “Göreve Hatice Karahan’ın atanacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

‘GAYE HANIM GÖREVDEN ALINACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR’

Cumhuriyet’ten İrem Karataş’a konuşan Şenol Babuşcu, “Gaye Hanım’ın 20 gündür ABD’de olması da enteresan. Erkan ve Mehmet Şimşek’in göreve geldikten sonra tanıştığı ve aralarında bir soğukluk olduğu da konuşuluyor. Gaye hanım görevden alınacak gibi görünüyor. Seçim öncesi görevden alınabileceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu