Gündemden Haberler

İBB adaylığı asla gündemimde yok

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İBB adayı olacağı iddialarına ilişkin “Asla gündemimde yok” dedi.

Yaklaşan yerel seçimler öncesi AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın önemini her fırsatta vurguladığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) için AKP’nin adayı merak edilirken, ismi konuşulan ve aday olacağı iddia edilen isimler arasında yer alan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yaptı ve iddiaları yalanladı.

Sözcü’den İsmail Saymaz’a konuşan Koca, adaylık için “Asla gündemimde yok” derken, “Benim dışımda birtakım spekülasyonlar yapılıyor olması doğru bir şey değil” ifadelerini kullandı.

Bakan Koca’nın, Saymaz’ın konuya ilişkin sorularına verdiği yanıtlar şöyle:

İstanbul’a aday mısınız?

Gerçekten ben bakanlığa, sağlığa, kendi işime odaklıyım. Asla gündemimde yok. Sağlık Bakanıyım. Bakanlığa odaklıyım. Emin ol, böyle. Benim dışımda insanlar konuşuyor. Hiç de hoşuma gitmiyor.

Neden gitmiyor?

Benim adıma birileri gündem yapıyor. Bakan olarak yapmam gereken işlerle meşgulüm. Başka bir gündemim yok.

İstanbul’a yakıştırılmak hoş değil mi?

Ama sürekli böyle gündeme getiriliyor olmak, benim dışımda birtakım spekülasyonlar yapılıyor olması doğru bir şey değil. Sorumlu olduğum bir iş var. 85 milyona karşı yapmam gerekenler var. Bunlara odaklı olmak durumundayım.

Bir gün Cumhurbaşkanı talep ederse yok mu diyeceksiniz?

Bu benim gündemimde değil. Cumhurbaşkanımızın gündeminde ne kadar olduğu hiçbirimizin bildiği bir durum değil. Senaryolar veya spekülasyonlar üzerine yorum yapmanın doğru olduğu kanaatinde değilim.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu