Gündemden Haberler

İkinci tur seçimlerine de usulsüzlükler damga vurdu

Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçimi’ne de usulsüzlükler damga vurdu. Geçmiş seçimlerde yaşanan ve en yakın örneği 14 Mayıs’taki seçimlerde görülen usulsüzler bu seçimde de devam etti.

Ülkenin farklı noktalarındaki oy verme işlemlerinde kamuoyuna yansıtan usulsüzlükler şöyle:

BURSA’DA SALDIRI

Bursa’nın Büyükorhan ilçesindeki bir okulda, Bursa Muhalif’in aktardığına göre oy kullanımına müdahale eden sandık müşahidine fiziksel saldırı gerçekleşti.

URFA’DA SALDIRI

Urfa Barosu’na bağlı avukat Ronayi Paydaş, Twitter hesabından bir video paylaştı ve Akçakale kırsalında toplu oy kullanımını engellemek istersen kendilerinin ve sandık görevlilerinin tehdit, hakaret ve saldırıya maruz kaldığını belirtti.

Paydaş, “Şu an can güvenliğimiz olmadığı için, suç duyurusu ve şikayet için köyden ayrıldık” bilgisini de paylaştı.

CHP’Lİ ALİ ŞEKER’E SALDIRI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin İstanbul Milletvekili Ali Şeker’in ve sandık müşahitlerinin Urfa’da usuülsüzlüklere itiraz ettiği için darp edildiğini söyledi. 

Özel, “İstanbul Milletvekilimiz Ali Şeker, ilk turda bütün oyların kullanıldığı ve tek adaya çıktığı Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi Karaali köyünde görev yapıyor. Kadınların yerine oy kullanılması gibi usulsüzlüklere itiraz ettiği için müşahitlerimizle darp edildi, telefonları kırıldı” ifadelerini kullandı.

ALİ ŞEKER: KORKMUYORUZ

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Ali Şeker, “Korkmuyoruz, yılmıyoruz, vazgeçmiyoruz! Son saatler; oy kullanın. Sandık görevlilerimiz ve müşahitlerimiz, son oy kullanılana ve yasalara uygun şekilde sayılıp tutanaklar imzalanana kadar sandıkları terk etmeyin. Ben iyiyim, merak etmeyin. Değiştireceğiz” dedi.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu