Gündemden Haberler

İmamoğlu’ndan Erdoğan’ın ‘Hatay’ açıklamasına tepki

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay’daki sözlerine, “Dün yapılan konuşma görevin ihmalidir. Kendisini ve partisini tercih etmediği için yardım etmediğinin ifadesidir” diyerek tepki gösterdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un Yeni Otobüslerinin Tanıtımı Etkinliğinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu, Erdoğan’ın Hatay’da yaptığı “Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı” şeklindeki açıklamalarına da tepki gösterdi.

‘KENDİSİNİ VE PARTİSİNİ TERCİH ETMEDİĞİ İÇİN YARDIM ETMEDİĞİNİN İFADESİDİR’

“Bu hafta sonu Cumhurbaşkanı’nın Hatay’daki sözlerini dinlediniz mi? Sevgili vatandaşlarımız, gerçekten analize muhtaç ifadelerdir” diyen İmamoğlu, şunları kaydetti:

“Vicdanen analize muhtaçtır, hukuken analize muhtaçtır, psikolojik olarak analize muhtaçtır. İnsana dair böyle bir duygu olmaz, olamaz. Kendisini ve partisini tercih etmediği için, hem de depremzedelerin önünde, deprem bölgesinde on binlerce canın öldüğü ortamda yardım etmediğinin ifadesi bu. Başka bir ifade değil.”

ERDOĞAN’A ‘SİSİ’ GÖNDERMESİ

Konuşmasında, Erdoğan’ın 2019 yerel seçimleri öncesi kullandığı “Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı?” sözlerini de anımsatan İmamoğlu, Erdoğan’ın 14 Şubat’ta Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi ile görüşmek üzere Kahire’ye yapacağı ziyarete gönderme yaptı. 

İmamoğlu, “Hatırlayın bu işler öyle sahte kabadayılıkla olmuyor. 2019’da bana ‘Sisi’ dedi. ‘Sisi’ye mi oy vereceksiniz, Binali Bey’e mi?’ diye meydanlarda bağırdı. Ne oldu? Önümüzdeki hafta ayağına gidiyorsunuz” ifadelerini kullandı.

‘BU TEHDİDİN KARŞILIĞINI MİLLET ÖYLE BİR VERİR Kİ…’

Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Ne için? Seçime 1 ay kaldı diye, 1,5 ay kaldı diye sözüm ona insanları korkutarak siyaset yapacak ve itiraf ettiği bu durumdan ötürü insanların oyuna talip olacak. Bu tür davranışlar bence siyasetin konusu değil, toplumun vicdanına emanettir.

Ne olacak yani; Hataylı senden korkacak, koşa koşa sana oy mu verecek! Tıbbın konusudur bu. Psikolojik olarak incelenmelidir. Bu ifadeler hafife alınacak ifadeler değildir.

Bir ülkenin başına gelen bir insan, hepimiz ondan şunu bekleriz; toplumun her kesimine adalet dağıtan, toplumun her kesimine iyilikle konuşan, bir insanın dilinde kötülük olur mu? Bu nasıl bir anlayış ya! Efendi, hükmeden, hakim! Milletin efendi olduğunu öğrenecek bunlar 31 Mart’ta… Siz efendi değilsiniz. Dün yapılan konuşma görevin ihmalidir. Binlerce insanı çadır hayatına mahkum etmek, gerekli desteği vermemek bunun bu şekilde ifade biçimidir. Ne için? Oy için… Bu tehdidin karşılığını bu millet öyle bir verir ki… Bu milleti tehdidiniz karşılığı milyonlar olarak göreceksiniz. Milletimiz demokrasi şamarı gibi yanıt verecek.”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu