Gündemden Haberler

İzmir Barosu’nun eski yönetimi beraat etti

Diyanet işleri Başkanı Ali Erbaş’ın LGBTİ+’ları hedef almasına dair açıklama yaptıkları için haklarında dava açılan İzmir Barosu eski yönetim kurulu üyeleri, ilk duruşmada beraat etti.

İzmir Barosu’nun eski başkanı Özkan Yücel ile 10 yönetim kurulu üyesi hakkında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın cuma hutbesinde okuduğu özel hayata, farklı yaşam tercihlerine ve LGBTİ+ bireylere yönelik ayrımcı vaaza karşı yaptıkları açıklama nedeniyle “dini değerleri aşağılama” suçlamasıyla dava açılmıştı.

Açılan davanın ilk duruşması, dün İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, haklarında dava açılan avukatlar ile İzmir Baro Başkanı Sefa Yılmaz, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda kişi katıldı.  

‘NEFRETE İNAT YAŞASIN HAYAT’

Kimlik tespitinin ardından savunma yapan avukatlar, sırayla söz alarak, yapılan açıklamanın suç unsuru içermediğini söyledi. Ali Erbaş’ın yaptığı açıklama ile LGBTİ+’ları hedef gösterdiğinin altını çizen avukatlar, “Biz insan haklarını korumakla mükellefiz. Nefrete inat yaşasın hayat demeye devam ediyoruz. Beraatimizi istiyoruz” dedi.

‘TÜM EZİLENLER İÇİN DİKEN OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Özkan Yücel ise savunmasında, “Bu bir yargılama değil. Tarihin bir not defteri vardır. Bu tarihin neresinde duracaksınız merak ediyorum. Savaşa karşı duran, yargı açılışı külliyede olmaz diyen ve LGBTİ’leri savunan bizdik. Faşizm böyle bir şeydir. Sessiz kalmaya zorlar. Bizi asıl üzen ise her seferinde yargıyı ve yargıçları kullanmaya çalışmalarıdır. Dikensiz gül bahçesinin özlemi içerisindeler ancak biz tüm ezilenler için diken olmaya devam edeceğiz. Pişmanlığımız yok, mücadeleye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

BERAAT KARARI

Savunmalarına ardından kararını açıklayan mahkeme, İzmir Barosu’nun açıklamasında suç unsuru olmadığını belirterek avukatlar hakkında beraat kararı verdi.

‘DÜŞÜNCE VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ YARGILANAMAZ’

Duruşma sonrası avukatlar, İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması düzenledi. Açıklamada konuşan İzmir Baro Başkanı Sefa Yılmaz, “İzmir Barosu’nun geçmişten bugüne yaptığı bütün bu açıklamalar, özellikle nefret diline, ötekileştiren ve toplumda dışlanan bireyler adına yapılan açıklamalara karşı gösterdiği direnç, bugün de karşılığını buldu ve meslektaşlarımız beraat etti. Hiçbir zaman unutulmamalıdır ki düşünce ve ifade özgürlüğü ve İzmir Barosu yargılanamaz” diye konuştu. (MA)

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu