Gündemden Haberler

Kayyumdan AKP’li isme ihale güzelliği

Ersan Kınık

Kayyum yönetimindeki Van Büyükşehir Belediyesi, AKP’li Abdülbari Günay’dan 12 milyon 140 bin liraya iş makinesi kiraladı.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre 19 Ağustos 2019 tarihinden beri kayyum yönetiminde olan Van Büyükşehir Belediyesi, 10 Temmuz 2023’te “Başkale, Gürpınar (Hoşab, Kırkgeçit Şantiyeleri) İlçelerinde İş Makinesi Hizmet Alım İş” adıyla bir ihale düzenledi.

Kamuoyunda “istenmeyeni eleme aracı” olarak da bilinen 21/B pazarlık usulüyle düzenlenen ihaleye 2 firma teklifte bulundu. Tekliflerden birinin geçersiz sayıldığı ihaleyi, Aygün İş Makinaları isimli şirket kazandı. Şirket ile belediye arasında 24 Temmuz’da 12 milyon 140 bin TL’lik sözleşmeye imza atıldı.

3,5 AYLIK KİRALAMANIN BEDELİ 12 MİLYON!

Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre 20 Haziran 2022 tarihinde 400 bin TL sermaye ile kurulan şirketin sahibi, önceki dönemde Van’ın Edremit ilçe belediyesinde, belediye meclis üyesi olarak görev yapan Abdülbari Günay.

Belediyenin, Günay’dan 12 milyon 140 bin TL karşılığında kiraladığı iş makinelerinin kullanım süresi ise sadece 3,5 ay sürecek. 25 Temmuz 2023 – 6 Kasım 2023 tarihleri arasında Günay’ın iş makineleri, Başkale ve Gürpınar ilçesindeki şantiyelerde kullanılacak.

ADRES YİNE DEĞİŞMEDİ

Ayrıca Günay’ın Van Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı ilk ihale bu değil. Şirket, 2 Kasım 2022’de yine Van Büyükşehir Belediyesi’nin karla mücadele kapsamında kiraladığı iş makineleri ihalesini de 8 milyon 994 bin TL bedel ile almıştı.

Yine Abdülbari Günay tarafından kurulan ve 2010 yılında hisselerini ailesine devrettiği Günaylar Petrol isimli bir başka şirket de Van Büyükşehir Belediyesi’nden geçen yıl Mayıs ayında toplam bedeli 15 milyon TL’yi bulan iki ayrı iş makinesi kiralama ihalesini almıştı.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu