Gündemden Haberler

Kılıçdaroğlu, ‘Memur Teoman’ı ziyaret etti: ‘Yolsuzlukların izini bulacağım’

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Aralık soruşturması kapsamında “rüşvet almaması” nedeniyle gündem olan ve kamuoyunda “Memur Teoman” olarak bilinen Teoman Dudak’ı ziyaret etti. “Belge imha eden memurlara” seslenen Kılıçdaroğlu, “Hangi belgeyi yok ederseniz yok edin ama Bay Kemal mutlaka yolsuzlukların izini bulacaktır” ifadelerini kullandı.

Teoman Dudak, 17 Aralık soruşturması kapsamında Reza Zarrab ile Rüçhan Bayar arasında geçen konuşmanın ortaya çıkmasıyla gündem olmuştu. Sarraf’ın Bayar’a, kendisinden rüşvet almayan Dudak’a ilişkin “Teoman’a neler yaptım, ne vaatler ne şeyler. Yok yok, adam almıyor” dediği ortaya çıkmış, bunun ardından Dudak “Memur Teoman” anılmaya başlanmıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu, bugün İzmir’de kendisine verilen rüşvet teklifini reddeden Memur Teoman’ı ziyaret etti. Memur Teoman’ın evindeki ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “Bugün devleti için çalışan, yolsuzluklara boyun eğmeyen, haksızlıklara karşı duran saygıdeğer bir devlet memurunu, Memur Teoman’ı ziyaret ettim” ifadelerini kullandı.

‘RÜŞVET ALMADIĞI İÇİN İKİNCİ SINIF VATANDAŞ MUAMELESİ GÖREN BİRİ’

Konuşmasında “belge imha eden memurlara” seslenen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Memur Teoman bir devlet memuru, saygın bir kişi, gümrükte çalışıyor. Kendisine teklif edilen rüşvetleri almayan, almadığı için ikinci sınıf vatandaş muamelesi gören bir kişi. Bu kişiye sahip çıkmak, devlete sahip çıkmak demektir. Çünkü bunlar partilerin memuru değil, bunlar devletin memuru. Memur Teoman’ı ve ailesini ziyaret etmek benim için çok güzel bir olay. Memur Teoman, 15 Mayıs’tan sonra çok daha güzel yerlerde olacak. Yine devleti için çalışan bir memur olarak görevini sürdürecek.

‘BELGE İMHA ETMEYE KALKAN SÖZDE MEMURLAR…’

Şu an devlet içerisinde olup parti memuru gibi davranan, her türlü yolsuzluğa bulaşan, 15 Mayıs’tan sonra acaba belgeler Bay Kemal’in eline geçer mi diye belge imha etmeye kalkan sözde memurlara da seslenmek isterim. Hangi belgeyi yok ederseniz yok edin ama Bay Kemal mutlaka yolsuzlukların izini bulacaktır. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını onların burnundan fitil fitil getirecektir.

Bu devlete Memur Teoman gibi aldığı maaşın hakkını veren kişilere ihtiyacımız var. Parti memuru olup da adı yolsuzluklara bulaşan kişilerle bizim işimiz yok. Bunları devlet kademelerinden tasfiye etmek bizim görevimiz.

Bütün Memur Teomanlara, bütün devleti için, vatandaşları için çalışanlara İzmir’den selam olsun. Bakınız Reza Zarrab adamlarına diyor ki, ‘Gümrükten malı geçiremediniz, rüşvet verin’ diyor. Rüşvet verip de Memur Teoman rüşvet almayınca Reza Sarrab şunu söylüyor: “Teoman’a neler yaptım, ne vaatler… Yok ama yok. Adam almıyor. Yani bu adam dürüst adam. Dürüst adama, namuslu adama sahip çıkmak da Bay Kemal’in görevi.”

 

 

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu