Gündemden Haberler

Kobane Davası yarına ertelendi

IŞİD’in Kobane’ye yönelik saldırısı sonrasında 6-8 Ekim 2014’te yaşanan protestolar nedeniyle Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 siyasetçinin yargılandığı Kobane Davası’nın 32’nci duruşmasının ilk oturumu, görülmeden yarına (12 Eylül) ertelendi.

Sincan Kapalı Cezaevi Kampüsü’nde bulunan Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, Sincan Kapalı Cezaevi’nde tutulan siyasetçiler hazır bulunurken, farklı cezaevlerinde bulunan siyasetçiler ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatlarının da katıldığı duruşma, kimlik tespitiyle başladı. Ancak tutuksuz yargılanan Kürt siyasetçiler Gürsel Yıldırım ve Ahmet Türk’ün hazır olmaması nedeniyle duruşmaya yarın devam edilmesi kararı verildi. (MA)

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu