Gündemden Haberler

Leyla Güven’e 3 yıl önceki konuşması nedeniyle dava açıldı

DTK Eş Başkanı Leyla Güven hakkında Aralık 2020’de iktidara yönelik eleştirlerde bulunduğu konuşması nedeniyle dava açıldı.

Elazığ Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutulan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” iddiasıyla dava açıldı. Güven’in Şırnak’ın Silopi ilçesinde 18 Aralık 2020’de yaptığı konuşma nedeniyle Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Silopi 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

İddianamede, Leyla Güven’in “Bize musallat olan ateş, bize gelen ateş Kürdistan halkının yüreğine düşen ateşin hesabı sorulacak, eğer AKP ve MHP bugün bulutların üstüne çıksalar, yüzyıl daha geçse binyıl geçse bunun hesabını verecekler. Onların yanına kalmayacak. Kürtler bunun hesabını soracaklar. Biz bu dünyadan gittiğimizde unuturlar diyorlar ama unutturmayız. Biz her yıl burada onun şahsında Kürtlerin aklından çıkarmayacağız, hesap vermeniz için direneceğiz” sözleriyle “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği” savunuldu.

Leyla Güven’in söz konusu konuşmasında “Hesap verecekler” ve “Direneceğiz” sözleri, suçlamaya gerekçe gösterildi. Güven’e bir yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın duruşması, 31 Ekim’de Silopi 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. (MA)

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu