Dünyadan Haberler

Libya salgının eşiğinde!

Libya Hastalıklarla Mücadele Merkezi Müdürü Haydar es-Saih’in açıklamasına göre, Derne’de kanalizasyon suyunun içme suyuna karışması nedeniyle 150 zehirlenme vakası tespit edildi.
Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi’ne (OCHA) göre 10 binden fazla insanın hala kayıp olduğu Derne’de, yerel medya ve sahadaki aktivistler, kurtlanmış hayvan leşlerinin çokça
örüldüğü kent sokaklarında çürümüş ceset kokusunun hakim olduğunu aktarıyor.
Enkaz altındaki cesetlerin ve hayvan leşlerinin çürümesiyle çevreye saçılan kötü koku, çevre kentlere 40 binin üzerinde göç veren 200 bin nüfuslu kentin geri kalanını da tehdit ediyor.

NE OLMUŞTU?

Orta Akdeniz’de etkili olan ve 10 Eylül’de Libya’nın doğusunu etkileyen “Daniel” Fırtınası, Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde sel felaketine neden olmuştu.
Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, sel felaketi nedeniyle 11 Eylül’de ülke genelinde 3 günlük yas ilan etmiş, Libya Başkanlık Konseyi de kardeş ülkelere ve uluslararası kurumlara, “sel felaketinden zarar gören bölgeler için yardım” çağrısında bulunmuştu.
BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Libya’da yaşanan sel felaketine ilişkin 16 Eylül’de yayımladığı raporda 11 bin 300 olarak açıkladığı hayatını kaybedenlerin sayısını bugün 3 bin 958 olarak güncellemişti.

Libya salgının eşiğinde! .

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu