Gündemden Haberler

Örgüt aday gösterirse aday olurum

Kurultay sürecindeki CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce başkanlık için aday olmadığını belirterek, “Örgüt aday gösterirse aday olurum” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Deniz Zeyrek, 9 Eylül tarihinde Sözcü’de yayımlanan “Kendilerini mi ülkeyi mi düşünüyorlar?” başlıklı yazısında, kurultay sürecindeki Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun koltuğu kaybetmemek için insan üstü bir çaba sergilediği ifadelerini kullanmıştı. 

Seçim yenilgisi sonrası “değişim” tartışmaları altında kurultay hazırlıkları sürerken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Zeyrek’in kendisine yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Daha önceki konuşmalarında da dile getirdiği ifadeleri tekrarlayan Kılıçdaroğlu, kendisinin aday olmayacağını söyledi ve “Örgüt aday gösterirse aday olurum” dedi.

Zeyrek, Kılıçdaroğlu’nun, “Ben demokrasiyi yok etmeye çalışan otoriter bir yönetime karşı mücadele ediyorum. Genel Başkanlık koltuğunu korumak için bir mücadelem yok” dediğini de aktardı.

Deniz Zeyrek, 9 Eylül’deki yazısı sonrası Kılıçdaroğlu’nun kendisini aradığını belirtti ve bugünkü yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Kemal Bey, ‘Koltuğu kaybetmemek için insan üstü bir çaba sergileyen’ ifadesinden rahatsız olmuş. 

‘Bugünkü yazınızla ilgili sitem etmek için arıyorum’ deyince ben de ‘Buyrun’ dedim. 

Kılıçdaroğlu devam etti: 

‘Eleştirmek hakkınız ama koltuğu kaybetmek için insan üstü bir çaba gösterdiğim doğru değil’

Öncelikle nezaketini alkışlamak isterim. Kızdığı gazetecileri cezaevine gönderen, hayatını karartan liderlerin baş tacı yapıldığı bir ülkede bu nezaketi korumak bir siyasetçi açısından büyük başarı. 

Ben de yazdığım cümlede kastettiğim şeyi biraz daha açmak istedim ve ‘Şu anda Genel Başkan kalabilmek için bir mücadele vermiyor musunuz?’ dedim. 

Kemal Bey cümlemi bitirmemi beklemeden şu karşılığı verdi: 

‘Ben demokrasiyi yok etmeye çalışan otoriter bir yönetime karşı mücadele ediyorum. Genel Başkanlık koltuğunu korumak için bir mücadelem yok.’

Cümlemi tamamlamak istiyordum: 

‘Ancak partinizde kurultaylar yapılıyor. Değişimciler, Genel Merkezciler mahalle, ilçe kurultaylarında kıran kırana yarışıyor. Siz bu sürecin dışında mısınız? Mesela Ankara İl Başkanı’nın belirlenme sürecine dahliniz olmuyor mu?’

Ben bu soruyu genel olarak sormuştum ama Kılıçdaroğlu somut bir olaya bağladı ve somut cevap verdi: 

‘Bir arkadaşımız geldi il başkanı olmak istediğini söyledi. Gidip yarışmasını söyledim. Sonra gençlik kollarından 2 arkadaş geldi. Onlara da aynısını söyledim. Bir arkadaşla daha görüştüm. Ona da gidip aday olmasını söyledim. Hepsi aday olur, iyi olan kazanır’

Kılıçdaroğlu, delegelerin çoğunu belirleyen belediye başkanlarının kendi adına çalıştıkları iddialarını da doğru bulmuyor. 

Kurultaylar konusunda konuşurken ilginç bir noktaya dikkat çekti: 

‘Kurultayları hep gençlik kollarından gelen arkadaşlar kazanıyor. Bu CHP geleneğinin bir sonucu. Partideki dinamizmi gösterir.'”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu