Gündemden Haberler

Özel, Akşener’i ziyaret etti: ‘Yerel seçimde işbirliği’ önerisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i partisinin genel merkezinde ziyaret etti. Görüşmenin ardından konuşan Özel, “Yerel seçimde işbirliğine gidip gidemeyeceğimizi sorduk” ifadelerini kullandı.

CHP lideri Özgür Özel, Meral Akşener ile görüşmek üzere saat 10.30’da İYİ Parti Genel Merkezi’ne geldi. Özel’e CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Gökan Zeybek, Gül Çiftçi ve Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın eşlik ederken, Özel ve CHP heyetini İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural karşıladı. 

Akşener ile Özel arasındaki görüşme 11.55’te sona erdi. İki genel başkan görüşmenin ardından ortak basın açıklaması düzenledi.

‘İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLUP OLAMAYACAĞIMIZI SORDUK’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Biz İYİ Parti’ye işbirliği içinde olup olamayacağımızı sorduk. Sayın Genel Başkanımızdan bir yanıt aldık” diyerek şunları kaydetti:

“Yaptığımız görüşmede önemli değerlendirmeler yaptık. İYİ Parti’nin bir genel idare kurulunda aldığı kararla aldığı irade beyanı vardı. İttifak kelimesi yoruldu. Ama yerel seçim biraz daha esnekliği ve ikili işbirliklerini içeriyor. Biz İYİ Parti’ye yerel seçimlerine ilişkin işbirlilği için olamayacağımızı, bizim alınmış kararlara saygılı olduğumuzu, eğer mümkün olursa yerel seçime yönelik bir işbirliği için partilerimizin yöneticilerinin görevlendirilip görevlendirilemeyeceğini sorduk. Bu konuda bir cevap aldık.”

‘PAZARTESİ GÜNÜ GENEL İDARE KURULUMUZA BU SORUYU SORACAĞIZ’

Meral Akşener ise partisinin 81 ilde aday çıkarma kararının pazartesi günü Genel İdare Kurulu’nda tekrar görüşüleceğini söyledi.

Akşener, “Sayın Özel’in söyledikleri doğrudur. Bizim bir kararımız var. 81 ilde tek başına seçime girmek yönünde. Kendileri de bize bir soruyu yönelttiler. ‘İki siyasi parti olarak bazı kentlerde bir işbirliği yapılır mı?’ sorusunu Genel İdare Kurulu’na götürebilir misiniz? diye. Pazartesi günü biz GİK’i toplayacaktık zaten. Pazartesi günü Genel İdare Kurulumuza bu soruyu soracağız. Onlar nasıl bir cevap verecek göreceğiz. İnşallah her şey Türkiye için iyi olur” ifadelerini kullandı. 

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu