Gündemden Haberler

Saray’ın günlük harcaması 14 milyon TL’yi aştı

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yaşadığı Saray’ın günlük harcama tutarı 14 milyon 694 bin TL’ye yükseldi. Saray ile birlikte bakanlık ve özel bütçeli idareler de sınırları aşarak milyarlarca liralık harcama yaptı. 

Emeğiyle yaşayan yurttaşlar yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı ile mücadele ederken, halkın ödediği vergiler ile harcamalar yapan kamu idareleri de bütçeyi aşmaya devam ediyor. Ekonomideki olumsuz gelişmeler nedeniyle “enerji ve personel harcamaları”nı gerekçe göstererek geçen yıl ek bütçe yapan Cumhurbaşkanlığı’nın 2022 yılı ödenek toplamı 4 milyar TL’ye çıktı.

BirGün’den Nurcan Gökdemir’in haberine göre ek bütçeden gelen ödenekle bütçesini arttıran Saray’a bu miktar da yetmedi. Yıl sonu ödeneği 5 milyar 614 milyon TL olan Saray, bunun 5 milyar 363 milyon TL’sini harcadı. Böylelikle 2021 yılında 10 milyon TL dolayında hesaplanan günlük ortalama harcama tutarı yüzde 40 artarak 14 milyon 694 bin TL oldu.

BAKANLIKLAR DA BÜTÇELERİ AŞTI

Ödeneğini katlayan harcamalar yapan genel bütçeli idareler arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı da yer aldı. Bakanlık 27 milyar TL’lik ödeneğine karşın 48 milyar TL, İletişim Başkanlığı 816 milyon TL’lik ödeneğine karşın bir milyar 969 milyon TL harcama yaptı.

Özel bütçeli idareler arasında yer alan kurumlar da belirlenen limitleri aştı. Garantili projelerin ödemelerinin yapıldığı Karayolları Genel Müdürlüğü’ne 85 milyar TL’lik bütçesi yetmedi ve yıl sonu harcama tutarı 136 milyar TL’ye fırladı. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü de 38 milyar TL’lik bütçesine karşın 53 milyar TL harcadı.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu