Gündemden Haberler

TİP, Can Atalay için Çağlayan Adliyesi’nde: ‘Halka karşı suç işliyorsunuz’

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) ikinci kez hak ihlali kararı verdiği Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında hala tahliye kararı verilmemesi nedeniyle Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde eylem düzenledi. Burada düzenlenen basın açıklamasında, “Can Atalay’ın özgürlüğüne kastettiğiniz her dakika halka karşı suç işliyorsunuz, halkın iradesini tutsak tutarak Hatay’a ihanet etmeye devam ediyorsunuz” denildi.

AYM, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği ikinci hak ihlali kararını 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne iletmiş, ancak 13. Ağır Ceza Mahkemesi AYM’nin gerekçeli kararı bekleyeceğini belirterek tahliye kararı vermekten kaçınmıştı.

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önüne gelen TİP, Can Atalay için hala tahliye kararı verilmemesini protesto etti.

‘CAN ATALAY’IN ÖZGÜRLÜĞÜNE KASTETTİĞİNİZ HER DAKİKA HALKA KARŞI SUÇ İŞLEMEKTESİNİZ’

Adliye önünde düzenlenen ve TİP İstanbul İl Sözcüsü Melis Akyürek tarafından okunan basın açıklamasında şunlar kaydedildi:

“Tam 5 gündür Çağlayan Adliyesi’nin önünde bekliyoruz, çünkü Anayasa Mahkemesi’nin ikinci ihlal kararının üzerinden tam tamına 5 gün geçti. Alınamayan, bekletilen ve yavaş bir sürecin içerisindeyiz. Bu süreç depremde alt üst olmuş Hatay halkına bir ihanettir. 226 gün önce halkın oylarıyla seçilen Can Atalay’ı tuttuğunuz her dakika, onun özgürlüğüne kastettiğiniz her dakika halka karşı suç işlemektesiniz. Anayasa Mahkemesi tarafından ikinci kez ihlal kararı verilmişken, Can Atalay’ın tahliyesini uzattığınız her süreçten sorumlusunuz. 226 gündür Can Atalay’ın özgürlüğünü geciktirmek ve engellemek, Hatay halkının yanına gidip onun görevine devam etmesini engellemektir.

‘HALKIN İRADESİNİ TUTSAK TUTARAK HATAY’A İHANET ETMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ’

Geldiğimiz noktada bugün Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararı acilen yazılıp gönderilmeli ve 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, evlerinden çıkıp görevlerinin başına gelip bu kararı uygulamalıdır. Gecikilen her gün, her saat sadece bir hak ihlali değil aynı zamanda depremde yerle bir olmuş bir kentin, yerle bir olmuş bir halkın karşısına konulmuş bir suçtur, bir ihanettir. Halkın iradesini tutsak tutarak Hatay’a ihanet etmeye devam ediyorsunuz. Biz Türkiye İşçi Partisi olarak bu ihaneti sürdürmenize izin vermeyeceğiz. Can Atalay için Türkiye’nin her yerinde sokaklarda olmaya devam edeceğiz. Can Atalay’ın özgürlüğünü derhal uygulamaya sokmalısınız. Tüm sokaklarda, tüm Türkiye’de, İstanbul’da bu özgürlük için burada olmaya devam edeceğiz. Teşekkür ediyoruz.”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu