Gündemden Haberler

Tuncer Bakırhan’dan iktidara ‘sahte seçmen’ tepkisi

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin Meclis’teki haftalık grup toplantısında yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. İktidara “sahte seçmen” uygulaması üzerinden tepki gösteren Bakırhan, “Kürt coğrafyasındaki il ve ilçelerde nerede bir jandarma binası varsa, nerede bir karakol varsa sahte seçmenle doldurdular” ifadelerini kullandı.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında iktidara “sahte seçmen” uygulaması üzerinden tepki gösteren Bakırhan, siyasi partilere yerel seçim güvenliği konusunda duyarlı olma çağrısında bulundu.

‘HERKESİ GÜÇLÜ BİR ÜLKE UZLAŞISINA DAVET EDİYORUM’

Bakırhan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Türkler için anadili hak gören Erdoğan, Kürtler için de bu sözlerini tekrar eder mi? Anadil Kürtlerin de hakkıdır.

Bizi sömürgecilerle, emperyalistlerle aynı cümlede dile getirenler cümlelere yanıt vermek istiyorum. Kürt halkı da DEM Parti de sömürgeci emperyalizme karşıdır ve mücadele etmiştir. Mücadele etmeye devam etmiştir. Bu konuda başımız dik, alnımız açıktır.

Herkesi güçlü bir ülke uzlaşısına davet ediyorum. Bizler toplumsal uzlaşıyı güçlendirebilirsek bu milliyetçi, ırkçı dalgayı durdurabiliriz.

Bölgemizde yakın, komşu ülkelerimizde ciddi bir çatışma, savaş, kaos hali hakimdir. Bundan çıkmanın en iyi yolu Türkiye’de barışı sağlamaktır. Eğer hâlâ aklı selim düşünmeye meyilli bir devlet aklı kalmışsa şu çok iyi görüşmelidir; İmralı kapıları aralandığında demokratik çözüm bulunmuştur, ülke huzura kavuşmuştur. Ülkenin ekonomisi yükseliş trendine geçmiştir. Türkiye’de çözümde yıllardır ısrar eden sayın Öcalan’a kulak verilmeli ve konuşulmalıdır.

‘KÜRT COĞRAFYASINI SAHTE SEÇMENLE DOLDURDULAR’

Kürt coğrafyasının olduğu her ilde ve ilçede nerede bir jandarma binası varsa, nerede bir karakol varsa sahte seçmenle doldurdular. Çünkü bunların tek bir kıblesi var; o da hiledir.

Herkes bu açık, aleni, resmi kayıtlara geçmiş hile ve hırsızlığı can kulağıyla dinlesin. Iğdır merkezde 2019 seçimlerini 1511 oyla kazandık. Iğdır merkeze önümüzdeki seçim için en az 4 bin 361 kaçak seçmen taşımışlar. Yani o kentte oturmayan seçmenler. 

Yine Siirt merkezinde 2019 seçiminde 1161 farkla seçimleri kazanmıştık. Yine Siirt merkeze en az 6 bin 819 seçmen taşımışlar.

‘31 MART’TA ZAFERİN ŞİFRESİ KENT UZLAŞISIDIR’

Bütün siyasi partileri bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bu yapılanlar sadece Kürtlerin iradesine değil, demokrasiye ve özgürlüklere yapılmıştır. Bu seçim güvenliği sadece DEM Parti’nin görevi değildir, tüm çevrelerin görevidir.

31 Mart’ta zaferin şifresi, kent uzlaşısıdır. Bizler yerelden demokrasiye, kent uzlaşısından Türkiye uzlaşısına ulaşmak için mücadele ediyoruz. Derdimiz öyle kimin, hangi belediyeyi alacağıyla ilgili değil. Kim bizimle birlikte hareket etmek istiyorsa demokratik, adil bir Türkiye’nin şifresi olan Türkiye uzlaşısına hazır olmalıdır.”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu