Gündemden Haberler

Yargı darbesine karşı mücadele edeceğiz!

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında aldığı kararın Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından tanınmamasının ardından, resmi internet sitesinden bir açıklama yayımladı. Açıklamada, “Yargı darbesine karşı tüm ülke sathında kararlıkla ve kitlesel şekilde mücadele edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, AYM TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği ikinci “hak ihlali” kararına da uyulmamasına karar vermişti. AYM’nin kararı için “jüristokratik bir davranış” ifadesini kullanan Daire, gerekçeli kararında ise Pakistan Anayasa Mahkemesi’nin eski Başbakan İmran Han hakkındaki kararına atıfta bulunmuştu.

“Yargı darbesi” olarak nitelendirilen skandala yönelik tepkiler büyürken, TİP Genel Başkanı Erkan Baş da yaptığı açıklamada Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’a ve siyasi partilere çağrıda bulunarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) olağanüstü toplanması gerektiğini dile getirmişti.

‘YARGI DARBESİNE KARŞI TÜM ÜLKE SATHINDA KİTLESEL ŞEKİLDE MÜCADELE EDECEĞİZ’

TİP, resmi internet sitesinden bir yazılı açıklama yayımlayarak, partinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi’nin (PM) söz konusu skandalın ardından aldığı kararları duyurdu.

Alınan kararlar şu şekilde sıralandı:

1- Türkiye İşçi Partisi, halk iradesinin yok sayılmasını, Anayasa’nın açık hükümlerinin ve Anayasa Mahkemesi’nin kararlarının tanınmamasını, halkın vekillerinin veya siyasi görüşleri nedeniyle yurttaşlarımızın tutsak edilmesini kabul etmeyecektir. Zorbaca uygulamalar normalleştirilemez, Türkiye’nin bir diktatörlüğe dönüşmesine seyirci kalınamaz, kalmayacağız. Yargı darbesine karşı tüm ülke sathında kararlıkla ve kitlesel şekilde mücadele edeceğiz.

2- Tüm muhalefet güçlerinin ve yurttaşlarımızın, siyasi parti, demokratik kitle örgütleri ve hukuk örgütlerinin Anayasa darbesine dur demek üzere, Adalet ve Özgürlük talebiyle bir araya geleceği ortak bir demokrasi kürsüsünün yaratılması için çalışmalar başlatılmıştır.

‘YARGITAY ÜYELERİ İLE AKP VE MHP YÖNETİCİLERİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU’

3- TBMM Genel Kurulu’nun en kısa sürede, Anayasa darbesine karşı olağanüstü toplantıya çağrılması için muhalefet partileri ve Meclis Başkanlığı ile temasa geçilmiştir.

4- Anayasa’yı ayaklar altına almaya cüret eden Yargıtay üyeleri, onları bu darbeci eylemlerinde teşvik eden Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu