Gündemden Haberler

Yeşil Sol Parti binasına saldırı girişimi: Bir şüpheli gözaltında

Adana’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) ortak kullandığı binaya patlayıcı ve yanıcı madde bırakıldı. Görüntüleri güvenlik kamerasına yansıyan olaya ilişkin bir kişi gözaltına alındı.

Merkez Seyhan ilçesinde HDP ile Yeşil Sol Parti il örgütlerinin ortak kullandığı dairenin giriş kapısına 3 pet şişe içerisinde patlayıcı ve yanıcı madde bırakıldı. 

Yeşil Sol Parti’nin sosyal medya hesabından, dairenin kapısı önüne gelen bir kadının o anlara ait fotoğrafları paylaşılarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

“Kimliğini öğrenemediğimiz fotoğraftaki şahıs, bugün saat 10:30 sıralarında elinde bulunan bu yanıcı maddeleri Adana İl Örgütümüze bırakarak ayrılıyor ve 15 dakika boyunca il binamızda kalıyor. Şahıs, sıvıları ateşlemeden olay yerinden uzaklaşıyor. Şahsın yakalanması için gerekli işlemler başlatılmalıdır. Daha önce de denenmiş ama başarılı olunamamış bu saldırı girişimlerine karşı mücadelemiz sürecektir!”

PARTİLİLER TARAFINDAN YAKALANDI

Olaya ilişkin partiden yapılan ikinci açıklamada ise şüpheli şahsın, saat 16.00’da etkinlik yapılması planlanan Seyhan İlçe Örgütü binasına girmeye çalıştığı sırada partililer tarafından yakalanarak polise teslim edildiği belirtilerek şu ifadeler kullanıldı: 

“Adana İl Örgütümüze yanıcı madde ile yapılan saldırı girişiminde bulunan şahıs, saat 16:00’da etkinliğimiz olan Seyhan İlçe Örgütümüze de girmeye çalışmış ve oradaki arkadaşlarımız tarafından yakalanarak polise teslim edilmiştir. Şahıs, parti binamızda bulunan arkadaşlarımıza verdiği bilgide, kendisini polisin yönlendirdiğini belirtmiş ve saldırı girişiminde bulunan kişinin de kendisi olduğunu kabul etmiştir. Gelişmelere ilişkin Adana Milletvekilimiz Tülay Hatimoğulları ve avukatlarımız Adana İl Örgütümüzde saat 17:30’da açıklama yapacaktır.”

Öte yandan, Yeşil Sol Parti’nin hesabından paylaşılan görüntüde, şüphelinin teslim edildiği polislerden birinin gazetecilere ve Yeşil Sol Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları’na yönelik “Arkadaşlar tamam bu kadar abartmayın” dediği duyuldu.

‘AKLİ DENGESİ YERİNDE DEĞİL’

Adana Valiliği tarafından olaya ilişkin yapılan açıklamada, şüphelinin akli dengesinin yerinde olmadığı belirtilerek şunlar kaydedildi:

“Bugün saat 10.30 sıralarında Adana HDP İl Binası giriş kapısına bir kadın şahıs tarafından 3 ispirto şişesi ve 1 defter bırakılmıştır. Olaydan sonra yapılan çalışmada olayı gerçekleştiren şahsın 1997 Osmaniye doğumlu A.C. isimli şahıs olduğu tespit edilerek Emniyet birimlerimizce yakalanmış, şahsın ilk sorgulamasında bahse konu materyalleri kendisinin bıraktığını doğruladığı, nedeni ile ilgili tutarsız cevaplar verdiği ve hareketlerinden akıl sağlığıyla ilgili dengesinin yerinde olmadığı değerlendirilmiştir.”

Açıklamanın sonunda ise olayla ilgili adli incelemenin çok yönlü devam ettiği belirtildi.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu