Gündemden Haberler

Adalet için 450 kilometre yürüdüm, bu ülkeye adalet lazım

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs için yürüttüğü seçim kampanyası kapsamında bugün Niğde’de düzenlenen mitinge katıldı. Mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, “Adalet için 450 kilometre yürüdüm. Bu ülkeye adalet lazım” ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Niğde’de düzenlenen mitingine katıldı. Niğde mitinginde Kılıçdaroğlu’na Ankara Büyükşehir Başkanı Mansur Yavaş da eşlik etti.

‘ONLAR GİBİ AYRIM YAPMAYACAĞIM’

Kılıçdaroğlu’nun Niğde’deki konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

“Beraber Türkiye’yi zengin bir ülke haline getirecek miyiz? Bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getirecek miyiz? Bu ülkeye, alın terine değer verecek miyiz? Ben de size söz veriyorum; 85 milyonun cumhurbaşkanı olunca hiçbir ayrım yapmayacağım. Onlar gibi yapmayacağım.

Her evde sorun olduğunu, her gencin sorun yaşadığını biliyorum. Esnafımızın, çiftçimizin sıkıntısını biliyorum. Ama benim de sözüm var; kul hakkı yemeyeceğim, kul hakkı yedirmeyeceğim. Sizin hayalleriniz Bay Kemal’in hedefleri olacak. Hiç endişe etmeyin. Bakın gençler sandığa gidip oy kullanacaksınız. Ayın 14’üne az kaldı.14’üne gidiyoruz 15’ine güzel bir Türkiye’ye uyanacağız.

Hiçbir çifti ve üretici asla zarar etmeyecek. Havza bazlı planlama getireceğiz. Maliyet artı makul kart, eşittir taban fiyat olacak. Ne zaman makul karın altına düşerse devlet olarak biz karşılayacağız. Çiftçiyi toprağa küstürmeyecek. Köylerimiz boşalıyor ama onlarda tık yok. Köylerde çalışan bütün kadınlar ve gençlerin sosyal güvenlik primini ödeyeceğiz. Üreten her kadın ve genç zamanı geldiğinde emekli olacak, kimseye muhtaç olmayacak.

‘BU ÜLKEYE ADALET LAZIM’

İstişare çok önemli. Devlet bir kişinin dudağının arasına teslim edilemez. Adalet sadece mahkeme salonlarında olamaz.

Adalet için 450 kilometre yürüdüm. Bu ülkeye adalet lazım. İranlı bilgin Sadi ne demiş: Adalet olmayınca olmuyor! Dünyanın bütün nehirleri adalete susamış insanların, susuzluğunu bitirmeye yetmez.”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu