Gündemden Haberler

AYM, Can Atalay’ın ikinci başvurusunu 13 Aralık’ta görüşecek

Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın, hakkında verilen “hak ihlali” kararının uygulanmaması gerekçesiyle Yüksek Mahkeme’ye yaptığı ikinci başvuruyu 13 Aralık’ta görüşme kararı aldı.

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın avukatları, AYM’nin Atalay hakkında verdiği “hak ihlali” kararının uygulanmaması gerekçesiyle ikinci kez AYM’ye başvurmuştu.

Başvuruda, Atalay’ın; “seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı”, “adil yargılanma hakkı” ve “kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkının” ikinci kez ihlal edildiğinin tespiti ve bu ihlallerin ortadan kaldırılmasını talep ettiği belirtilmişti.

AYM, Atalay’ın başvurusunu 13 Aralık’taki Genel Kurul gündemine aldı. Kurul’un, 13 Aralık Çarşamba günü Atalay’ın bireysel başvurusuna ilişkin kararını vermesi bekleniyor.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu