Gündemden Haberler

Bakan Tunç’tan ‘Can Atalay’ açıklaması: ‘Kararı ilgili mahkeme değerlendirecek’

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararına ilişkin yaptığı ilk açıklamada “Kararın değerlendirmesini ilgili mahkemeler yapacaktır. Süreci hep beraber takip edeceğiz” ifadelerini kullandı.

AYM, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında daha önce verdiği hak ihlali kararının uygulanmaması gerekçesiyle yapılan ikinci başvuruyu görüştü. Yüksek Mahkeme, Atalay hakkında ikinci kez hak ihlali kararı verdi. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda bakanlığının bütçesi üzerine yaptığı konuşmanın ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

‘KARARIN DEĞERLENDİRMESİNİ İLGİLİ MAHKEMELER YAPACAKTIR’

Bakan Tunç, AYM’nin tutuklu milletvekili Can Atalay hakkında verdiği ikinci ihlal kararına ilişkin soruyu şöyle yanıtladı:

“Kısa karar çıktı. Gerekçeli kararın yayımlanması lazım. Sonraki süreçte Resmi Gazete’de yayımlanır. Yargı süreci içinde tüm bunlar değerlendirilecek hususlardır. AYM’nin önceki ihlal kararına Yargıtay Dairesi uymamıştı. Gerekçelerini de daha önce sizlerle beraber konuşmuştuk. Anayasamızın 83’üncü maddesi, 14’üncü maddesi, 148’inci maddesi, 148/4 fıkrası; tüm bunları mahkemenin önüne geldiğinde o mahkemeler değerlendirir. Bu maddelerin yorumlanması açısından Yargıtay ve AYM’nin görüş farkı ortaya çıkmıştı. Bu görüş farkından dolayı karar söz konusu olmuştu. Şimdi bu yeni bir karar. Bu kararın değerlendirmesini yine ilgili mahkemeler yapacaktır. Süreci hep beraber takip edeceğiz.”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu