Gündemden Haberler

Birileri varsın ‘İnşaatla kalkınma mı olur’ desin

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, rahatsızlığı sebebiyle canlı bağlantı ile katıldığı Adana’daki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Açılış Töreni’nde “Birileri varsın inşaatla kalkınma mı olur desin. Milletimiz yaptığımız her yatırımın, onun güvenliği, geleceği için konmuş bir tuğla olduğunu gayet iyi biliyor” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, 25 Nisan akşamı katıldığı canlı yayın sırasında fenalaşmıştı. Rahatsızlığı sebebiyle iki günlük programı iptal olan Erdoğan, bugün Adana’da düzenlenen 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Açılış Töreni’ne de canlı bağlantı yoluyla katıldı.

‘14 MAYIS’ VURGUSU

Açılış törenindeki konuşmasında “14 Mayıs, inanıyorum ki Cumhur İttifakı’nın milletimizle bütünleştiği bir zafer tarihi olacak” diyen Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle yad ediyorum. Adana’mızın da yaralarını sarmak için gece gündüz çalışıyoruz. 650 bin yeni konutla deprem bölgesi şehirlerimizi bir yıl içinde ayağa kaldıracağız. Adana için de 12 bin 492 konut ve 2438’i köy evi olmak üzere 14 bin 930 yeni yuva yapıyoruz. Şehrimizin diğer ihtiyaçlarını da ihmal etmiyoruz.

‘BİRİLERİ VARSIN ‘İNŞAATLA KALKINMA MI OLUR’ DESİN’

Birileri varsın ‘yolları mı, köprüleri mi yiyeceğiz?’ desin. Birileri varsın ‘inşaatla kalkınma mı olur?’ desin. Milletimiz hayata geçirdiğimiz her projenin onun geleceği için konmuş bir tuğla olduğunu biliyor.

Biz 21 yıldır bu ülkede sadece eser ve hizmet siyaseti yapmadık. Çünkü milletimiz geçmişte yaşadığı geri kalmışlık, terör, zulüm günlerinden bıkmıştı. Ülkemizin eksikliklerini tamamlarken bir yandan da birliğimizi, kardeşliğimizi güçlendirmenin mücadelesini verdik. Ülkemizin her şehri gibi Adana da artık etnik ve mezhebi ayrımcılıklardan uzak bir şekilde tüm vaktini ve enerjisini müreffeh geleceği için harcamak istiyor. Yaklaşık 2 milyar 340 milyon liralık bir proje olan bu proje Adana’ya ve ülkemize, vakitten ve akaryakıttan tasarruf ettirecek.

‘BÜYÜK ŞAHLANIŞIN TEMELLERİNİ ATIYORUZ’

Adana üretecek ki Türkiye üretsin, Adana güçlenecek ki Türkiye güçlensin. Biz sadece yol yapmıyoruz, tünel açmıyoruz. Aynı şekilde biz sadece okul açmıyoruz, hastane inşa etmiyoruz. Güvenliğimizi sınırlarımızın ötesinden başlatmıyoruz. Biz sadece fabrika açmıyoruz. Biz bütün bunlarla milletimizin asırlık hayallerini gerçeğe dönüştürecek bir büyük hamlenin, büyük şahlanışın temellerini atıyoruz. Birileri varsın inşaatla kalkınma mı olur desin. Milletimiz yaptığımız her yatırımın, onun güvenliği, geleceği için konmuş bir tuğla olduğunu gayet iyi biliyor. Kendi ihtiyacımıza yetecek kadar petrolü çıkaracağımız günleri de çok uzak olmayan bir tarihte inşallah göreceğiz.”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu