Gündemden Haberler

Özgür Özel’den Erkan Baş’a ‘Can Atalay’ telefonu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki dosyayı Yargıtay’a göndermesinin ardından TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ı aradı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, AYM’nin hakkında ikinci kez hak ihlali kararı verdiği TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın dosyasını tahliye kararı vermek yerine bir kez daha Yargıtay 3. Ceza Dairesi’ne göndermişti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın Anayasa Mahkemesi (AYM) kararına rağmen tahliye edilmemesi üzerine Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş ile telefonda görüştü.

‘DAYANIŞMA’ TELEFONU

Özel, AYM kararına rağmen tahliye kararı verilmemesinin Anayasa’yı tanımamak anlamına geldiğini, bunun bizzat AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yapıldığına işaret etti.

CHP Lideri, Erkan Baş’a hukuki sürece ve eylemlilik sürecine ilişkin dayanışma duygularını ve desteklerini iletti.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu