Gündemden Haberler

CHP’li Ali Fazıl Kasap, Saadet Partisi’ne katıldı

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in yaşamını yitirmesiyle Saadet-Gelecek İttifakı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grubunun düşmesinin ardından, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap Saadet Partisi’ne geçti.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yapan Saadet Partili Milletvekili Hasan Bitmez fenalaşarak hastaneye kaldırılmış, yoğun bakımda tedavi altına alınan Bitmez yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirmişti.

Bitmez’in vefatıyla Saadet-Gelecek İttifakı’nın milletvekili sayısı gerekli kriterleri sağlayamamış ve TBMM’deki grubu düşmüştü.

CHP’Lİ ALİ FAZIL KASAP SAADET PARTİSİ’NE KATILDI

Saadet Partisi’nin, grubu yeniden oluşturmak için partiye en az bir milletvekili daha dahil etme çalışmaları yürüttüğü görüşmelerin ardından CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap Saadet Partisi’ne katıldı. 

Böylece Saadet Partisi, TBMM’de grup oluşturma kriterini yeniden kazandı.

‘MUHALEFETİN SÖZ HAKKININ KISITLANMAMASI AMACIYLA…’

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, konuya ilişkin TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada, şunları belirtti:

“Dağıtılan programda Saadet Partisinin grubunun düşürüldüğünü görüyoruz. Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’e Allah’tan rahmet ve ailesine sabırlar diliyorum. TBMM çatısı altında muhalefetin söz hakkının kısıtlanmaması, halkın yaşadığı gerçeklerin açıkça Meclis kürsüsünde ifade edilmesine olanak tanınması ve bütçe görüşmeleri süresiyle kısıtlı olmak kaydıyla Kütahya Milletvekilimiz Ali Fazıl Kasap, CHP’den istifa ederek bu amaçla Saadet Partisi Grubu’na geçmiş bulunuyor.”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu