Gündemden Haberler

Diyarbakır’da Yeşil Sol Parti seçim bürosuna mermi isabet etti

Yeşil Sol Parti’nin Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesindeki seçim bürosuna mermi isabet etti. Yapılan ilk açıklamada büroya saldırı düzenlendiği belirtilirken, Yeşil Sol Parti Diyarbakır milletvekili adayı Mehmet Emin Aktar daha sonra yaptığı açıklamada olayın adli bir vaka olduğunu dile getirdi.

Amida Haber’e konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Eş Başkanı Gülistan Atasoy, Yeşil Sol Parti’nin Şehitlik semtinde bulunan kadın seçim bürosuna silahlı saldırı yapıldığını söyledi. Saldırı anında seçim bürosunda kimsenin olmadığını söyleyen Atasoy, “Direkt seçim büromuz hedef alındı. Şu an avukat arkadaşlarımız olay yerinde polisle birlikte inceleme yapıyorlar. Bu saldırı ile kaos ve korku yaratmak istiyorlar. Eski senaryoları tekrarlatmak istiyorlar. Bireysel bir olay değil. Organize bir olay” ifadelerini kullandı.

‘SALDIRI DEĞİL, ADLİ BİR VAKA GERÇEKLEŞTİ’

Büroda incelemelerde bulunan Yeşil Sol Parti adayları ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü yöneticileri incelemelerde bulunurken, daha sonra yapılan açıklamada herhangi bir saldırı olmadığı belirtildi.

Yeşil Sol Parti Diyarbakır milletvekili adayı Mehmet Emin Aktar, yaptığı açıklamada, “Emniyet incelemelerde bulundu. İl Emniyet Müdürü de buraya geldi. Kamera görüntülerinden de yaptığımız incelemelerde; saldırının büromuza yapılmadığı, adli bir vakanın gerçekleştiği, ateş eden şahsın başka bir nedenle büromuzun dışında ateş ettiği, bu konuda sosyal medyada ve basında yer alan bilgilerin gerçek olmadığını paylaşmak istiyoruz” diye konuştu.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu