Gündemden Haberler

Hükümet konaklarının maliyeti 3 milyar TL’yi aştı

AKP, ekonomik krizin faturasını halka keserken, vali ve kaymakamlık binaları için 7 aylık süreçte harcanan para 3 milyar TL’yi aştı.

Emeğiyle yaşayan yurttaşlar yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı ile mücadele ederken, AKP iktidarı da vergi politikaları ile yarattığı krizi yurttaşların sırtına yükledi. Deprem harcamaları gerekçe gösteren iktidar, ek bütçe teklifini de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden (TBMM) geçirirken; “İtibardan tasarruf olmaz” anlayışı ile milyonlarca liralık harcamalar da sürüyor.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre Antep’in Şahinbey ilçesinde, depremde hasar gören hükümet konağının yeniden inşası için 11 Temmuz’da ihale düzenlendi. İzmirli Salihoğlu İnşaat ihaleyi alırken, konak, 250 milyon TL’ye yeniden yapılacak. Aynı şirket, Şehitkamil Hükümet Konağı ihalesini de Befat İnşaat ile birlikte almıştı. 24 Ocak’ta ihale düzenlenmiş ve maliyet 480 milyon TL olmuştu. 

Vali ve kaymakamlık binaları için yıl başından bu yana milyonlarca liralık harcama yapılırken, Antep’teki 2 konak için ödenen tutar 730 milyon TL oldu.

3 MİLYAR TL’Yİ AŞTI

Bu yıl ülke genelinde yapılan hükümet konaklarının maliyeti ise toplam 3 milyar TL’yi aştı.

Söz konusu onakların TL olarak maliyetleri şöyle:

Çanakkale: 184 milyon

Bilecik: 180 milyon

Darıca: 179.4 milyon

Gölcük: 178.4 milyon

Şile: 149.3 milyon

Çerkezköy: 129.7 milyon

Serik: 127.2 milyon

Karaköprü: 112.7 milyon

Silivri: 109.8 milyon

Çarşamba: 109 milyon

Ezine: 103.3 milyon

Sorgun: 97.7 milyon

İnegöl: 89 milyon

Söke: 73.6 milyon

Turhal: 69.4 milyon

Orhaneli: 66 milyon

Kurşunlu: 63 milyon

Tire: 59.9 milyon

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu