Gündemden Haberler

İmamoğlu’ndan Buğra Kavuncu’nun adaylığına ilişkin açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti’nin İBB Başkan Adayı olarak açıklanan Buğra Kavuncu hakkında “Kendi özgün siyasi iradeleriyle yola çıkan her aday değerlidir. Yolları açık olsun” şeklinde konuştu.

Bakırköy’de bulunan İş Bankası blokları temel atma törenine katılan İBB Başkanı İmamoğlu, törenin ardından basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtladı.

‘KENDİ ÖZGÜN SİYASİ İRADELERİYLE YOLA ÇIKAN HER ADAY DEĞERLİDİR’

İYİ Parti’nin Buğra Kavuncu’yu İBB Belediye Başkan Adayı göstermesi ve bununla birlikte İstanbul İttifakı’nın nasıl etkilenebileceği sorusuna yanıt veren İmamoğlu, şunları kaydetti:

“Her siyasi parti kendi adayını gösterebilir. Daha önce de söylediğim gibi bir siyasi partinin kendi adayını gösterme serbestliğine ya da özgürlüğüne benim laf etmem asla zaten doğru değil. Kaldı ki her aday da değerlidir. Yolu açık olsun. Ama bizim İstanbul’da bir şehir ittifakı, bir kent uzlaşısı; kentle, şehirle ilgili bir dayanışma ruhunun var olacağını ve bu kent ittifakının 2019’da Millet İttifakı diye çıktığımız yolculuğa rağmen ben o zaman ilk adaylık açıklamamda ‘Biz İstanbul ittifakı için yola çıkıyoruz. Ve İstanbul İttifakı’nın oyuna talibiz’ diyerek İstanbul’un tamamını, bu şehrin bütün insanlarını bu sürece kattığım gibi bugün yine aynı yerdeyim. Dolayısıyla ben o yolculuğun devam ettiğini düşünüyorum. Ve daha da güçlenerek devam ettiğini düşünüyorum.

Tabi ki siyasi partiler aday gösterecek, kararlar alacak. Bu konuda adaylar yola çıkacak. Elbette ki bu bir ihtirasla veya işte bir arka plan, başka duygularla olduğunu vatandaşımız da düşünmüyordur diye tahmin ediyorum. Ya da başka uzlaşmalar var mıdır, yok mudur? Vatandaşlarımız böyle düşünmeyecektir diye tahmin ediyorum. Kendi özgün siyasi iradeleriyle yola çıkan her aday değerlidir. Yolları açık olsun.”

MURAT KURUM’UN AÇIKLAMALARINA YANIT

AKP adayı Murat Kurum’un “Sadece 8 kilometre metro yaptılar” açıklamasının sorulması üzerine Ekrem İmamoğlu, şunları dile getirdi:

“65 kilometrelik metro hattımızı tamamlamış olacağız mart ayında. Matematiği bile unutarak siyaset yapan arkadaşların nasıl unutkan olduklarını Kanal İstanbul sorusuna verdiği cevapla görebilirsiniz. Onlar bazı oy ve seçim öncesi zarar verecek ve düne kadar hararetle savundukları her şeyi bir anda unutan insanlar. Ya da seçimde eğer fayda verecekse her türlü yola başvuran anlayışlar olduğunu biliyoruz. Onun için çok önemli değil benim açımdan verdiği rakam veya saygı.”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu