Gündemden Haberler

İYİ Parti’nin Cumhur İttifakı içinde yer almasını arzu ederiz

Yerel seçimler öncesi İYİ Parti’ye bir kez daha Cumhur İttifakı’na katılması yönünde çağrıda bulunan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Elbette ki İYİ Parti’nin Cumhur İttifakı içinde yer almasını arzu ederiz” dedi.

Cumhur İttifakı ortaklarından Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Eskişehir’de yerel seçimler ve ittifaklarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Destici, 81 ilde kendi adaylarıyla seçimlere girecek şekilde hazırlandıklarını söyledi.

İttifak vurgusunda da bulunan Destici, “Elbette ki Cumhur İttifakı’nın ruhuna da uygun hareket edeceğiz. O ruh devletin varlığı, ülkenin bütünlüğü, milletin istiklali ve istikbali noktasında üzerimize ne düşerse biz onu bugüne kadar yaptık. Bundan sonra da yapacağız” dedi.

‘İYİ PARTİ’NİN CUMHUR İTTİFAKI İÇİNDE YER ALMASINI ARZU EDERİZ’

Genel seçimler öncesi İYİ Parti’ye Cumhur İttifakı’na katılması yönünde çağrıda bulunduğunu hatırlatan Destici, “İYİ Parti’nin eteğinde taş birikmiş. Onlar şu anda inanılmaz biçimde Millet İttifakı’na, CHP’ye, CHP’nin Genel Başkanı’na yönelik her şeyi söylüyorlar. Dolayısıyla bu saatten sonra CHP ile tekrar yerel seçimlerde ittik yapabilirler mi? Ben bu yaşananlara ve İYİ Parti’nin ortaya koyduğu bu zik zak siyasetine baktığımda her şey olabilir diye görüyorum” ifadelerini kullandı.

“Ama bir kere daha genel seçimlerde yaptığımız çağrıyı yapıyoruz” diyen Destici, “Biz elbette ki İYİ Parti’nin Cumhur İttifakı içinde yer almasını arzu ederiz” diye konuştu.

‘ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE SAADET, GELECEK, DEVA DE EVET DİYECEKTİR’

AKP’nin Anayasa değişikliği hazırlığına da değinen Destici, “Meclis açıldıktan sonra başörtüsü ile ailenin korunmasıyla ilgili Cumhur İttifakı tarafından Meclis’e bir Anayasa teklifi verilmişti. Bu teklif gündeme getirilecek. İYİ Parti bu teklife evet derse inanıyorum ki Saadet, Gelecek, DEVA da bu teklife evet diyecektir. Halk oylamasına gitmeden 400’ün üzerinde bir sayıyla bu yasalaşacaktır. Ondan sonra yeni Anayasa görüşmeleri gündeme gelecektir” diye konuştu. (ANKA)

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu