Gündemden Haberler

Kılıçdaroğlu’ndan Madımak hükümlüsünün serbest bırakılmasına tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Madımak hükümlüsü Hayrettin Gül’ün AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla tahliye edilmesine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Ahlak bunun neresinde” ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 Temmuz 1993’te 33 kişinin yakılarak katledilmesine ilişkin Sivas Katliamı davasında idama mahkum edilen Hayrettin Gül’ün ağırlaştırılmış müebbet hapse çevrilen cezasını “sürekli hastalık” gerekçesiyle kaldırmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, X (Twitter) hesabından yaptığı paylaşımla söz konusu karara tepki gösterdi.  Seçimden sonra yaptığı değerlendirmelerle ilgili bir cümlenin çarpıtıldığını da dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Erdoğan yine sözlerimi çarpıtarak, yalanlarına devam etmiş. Bir sosyolojiden bahsederek, özeleştiri yaptığımı anlayamamış.

‘AHLAK BUNUN NERESİNDE’

Ben kendisinin ‘ahlaki ve siyasi meşruiyetinin olmadığını’ söylemiştim. Erdoğan’ın uçan sarayına binen gazeteciler bu soruyu sormamış. Aynı, seçim öncesi Türkiye’nin doğalgaz borcunu erteleyip, Erdoğan’a kaynak yaratan Putin’in, bunu ne karşılığında yaptığını sormadıkları gibi…

Ahlaki meşruiyeti olmayan Erdoğan, bu ülkeye ömrünü vakfetmiş, 80 yaşının üstüne gelmiş emekli generallerimizi hapiste tutarken; suçu sabit bir katilin serbest bırakılmasını emretmiş. Şimdi söyler misiniz, ahlak bunun neresinde?”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu