Gündemden Haberler

Numan Kurtulmuş’tan ‘Can Atalay’ açıklaması

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi tartışmalarına ilişkin “Anayasa Mahkemesi’nin bu konuda vereceği kararın beklenmesi gerektiğini düşündüğüm için bunu Meclis’te okutmadım. Ama burada meselenin bir şekilde halledilmesi lazım. Zaman içerisinde bu uygulamayı ortaya koyarız” ifadelerini kullandı.

Numan Kurtulmuş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle TBMM’de parlamento muhabirleriyle bir araya geldi. Kurtulmuş burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kurtulmuş, Can Atalay hakkındaki Anayasa Mahkemesi (AYM) ve Yargıtay kararları anımsatılarak sürecin nasıl işleyeceğinin sorulması üzerine açıklama yaptı. Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi tartışmasına da değinen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

“Meclis’in gündemi içerisinde bu konu gündeme geldiği zaman… Şu anda bir şey söylemek istemem. Ben başından itibaren şuna dikkatle riayet ettim, iki yargı organı arasındaki bu sürtüşmenin bir de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafı olmaması için yazıyı şimdiye kadar Genel Kurula göndermedik. Bu meselenin suhuletle çözülmesi en doğru yol. Dolayısıyla henüz bu konuda ortaya çıkmış bir şey yok. Süreç içerisinde bunu da göreceğiz.

‘MECLİS ZATEN FİİLEN AÇIK’

CHP’nin TBMM Genel Kurulu’nu olağanüstü toplantıya çağırmasına ilişkin ise Kurtulmuş, “Bu tür konular üzerinden Meclis Başkanlığı’nın siyasi polemiğin içerisinde çekilmesine müsaade etmem. Olağanüstü toplantıyı sıradanlaştırmamak lazım. Adı üstünde ‘olağanüstü toplantı.’ Zamanlı, günlü, ivedi bir konu varsa bunun için meclisin bir an evvel toplanması lazım. İkincisi, Anayasa’nın bize verdiği yetki ve iç tüzük gereği şu anda zaten meclis bir ara verme ve tatil döneminde değildir. Meclis 16 Ocak’a kadar bir şekilde Meclis Genel Kurulu’nu toplamama kararı almıştır. Dolayısıyla şu anda meclis zaten fiilen açıktır. Bu anlamda olağanüstü toplantıyı getirmek için bir ara verme durumunun söz konusu olması gerekir ki böyle bir durum söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu