Gündemden Haberler

Şimdiki aklım olsa Altılı Masa’ya dönmezdim

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün Trabzon’da partisinin il yönetimiyle bir araya geldi. Akşener, burada bir parti yetkilisi ile yaptığı konuşmada, “Şimdiki aklım olsa Altılı Masa’ya dönmezdim. Benim asıl özeleştirim o” ifadelerini kullandı.

Meral Akşener, dün İYİ Parti Trabzon İl Teşkilatı’nı ziyaret etti.

‘ŞİMDİKİ AKLIM OLSA ALTILI MASA’YA DÖNMEZDİM, ASIL ÖZELEŞTİRİM O’

Ziyaretin ardından bir parti yetkilisiyle yaptığı konuşma kameralara yansıyan Akşener, “asıl özeleştirisinin Altılı Masa’ya dönmek” olduğunu dile getirerek şunları kaydetti:

“Şimdiki aklım olsa Altılı Masa’ya dönmezdim. Benim asıl özeleştirim o. Şimdiki aklım olsa katiyen yapmazdım. O yüzden özü başımıza gidiyoruz. O seçimin kazanılmasını çok arzu ettim. Kişisel olarak hiçbir şey talep etmedim. Ben niye cumhurbaşkanı adayı olmayayım? Arıza olmasın diye her şeyden vazgeçtim. Siz 2 kişi istediniz. Bana siz söylediniz. O da kabul görmedi. Özür dilerim. 

Alengirli bir iş olmadı. 6 kişi adayın hangi yöntemle seçileceğini konuşmak için oturduk. Bir baktım aday ismi konuşuluyor. Ben de itiraz ettim. 5 arkadaşımız Kemal Bey’i istedi ben de Mansur Bey ve Ekrem Bey dedim. Kemal Bey’in de başka isimlerin de listede adı olsun. Araştırma yapalım, sonuç neyse ona uyalım. Hepimiz bir şirket versin. En fazla 1 haftada sonuçlar ortaya çıkar kimse de itiraz etmez dedim ama olmadı.

‘BANA ‘AKLIN YENİ Mİ BAŞINA GELDİ’ DİYEBİLİRSİNİZ’

Bunu geçtiğimiz gün Ali Bey (Babacan) de söyledi. Bana dediler ki eğer isterseniz siz gidin biz 5 kişi imzalarız. Ben de yetki almak üzere geri döndüm. Arkadaşlar tekrar masaya oturmamı istemedi. 

Hem İmamoğlu hem Yavaş gece evime 02.15’te geldi. İkisine de ayrı ayrı ‘Sen aday olabilir misin’ diye sordum, hayır dediler. Normalde hiçbir genel başkan yardımcı olmayacak, sadece o 2’si olacaktı. Bu da kazandırabilecek bir formül olabilirdi. O yazıyı okuyunca 3 kişi hariç masaya dönmemi istediler.

Ardından 2 başkan yardımcısı ve Kemal Bey oturduk. Bu konuda mutabık kaldık. Masaya gittik ve bana diğer genel başkanların haberi olmadığı söylendi. Bana aklın yeni mi başına geldi diyebilirsiniz.”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu