Gündemden Haberler

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun Türkiye’ye gelmesi gündemde

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, motokurye Yunus Emre Göçer’in ölümüne sebep olan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohamed Hassan Sheikh Mohamud’a ilişkin yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki günlerde sanığın Türkiye’ye gelmesi ve adli makamlara çıkması gündemde olacak” ifadelerini kullandı.

Fatih’te Avrasya Tüneli çıkışı Zeytinburnu istikametinde 30 Kasım Perşembe günü öğlen saatlerinde meydana gelen kazada, motosiklet sürücüsü Yunus Emre Göçer (38)’in kullandığı motosiklete, Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud’un kullandığı 06 CD 4581 plakalı otomobil çarpmıştı.

Çarpmanın etkisi ile yola savrulan ve ağır yaralanan Yunus Emre Göçer, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen 6 Aralık’ta yaşamını yitirmişti. Göçer’in ölümüne neden olan Mohamud’un ise 2 Aralık’ta Türkiye’yi terk ettiği öğrenilmişti.

‘ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE SANIĞIN TÜRKİYE’YE GELMESİ GÜNDEMDE’

Mohamud’un kaçmasına ilişkin tepkiler büyürken, “7. Yılında İstinaf Kanun Yolu Değerlendirme Toplantısı”na katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuya ilişkin bir açıklama yaparak şunları kaydetti:

“Somali ile ilgili olarak bizim önceliğimiz vatandaşımızdır. İlk rapora göre tahliye verilmiş, sonrasındaki görüntülerle hemen müdahale edildi ve ikinci rapor alındı. Sürücünün kusurlu olduğu rapor geldi. Adli Tıp’a gönderildi dosya çelişki giderilmesi için. Somali adli makamları ile de görüşme gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde sanığın Türkiye’ye gelmesi ve adli makamlara çıkması gündemde olacak. Ana muhalefet lideri Sayın Özgür Özel bu konuda eleştirilerde bulunmuş. Biz vatandaşımızın savunmasını Sayın Özel’e bırakmayız. Sonuna kadar bunu takip edeceğiz. Hakkaniyetin ortaya çıkması için çalışacağız. Somali Adalet Bakanı ile de görüştüm. Onlar da iyi niyetle baktılar olaya. Yakın süre içinde yargılama başlayacak. Tabii rapor çerçevesi içinde takdir yargımızındır.”

‘SPORDA ŞİDDETE YÖNELİK CEZAİ YAPTIRIMLAR ARTABİLİR’

Tunç, hakem Halil Umut Meler’e yapılan yumruklu saldırı hakkında da konuşarak “Cezalarda caydırıcılığı sağlayacak değişikliğe ihtiyaç var. Çalışma başlattık, uygulamadaki sorunları değerlendiriyoruz. Sporda şiddete yönelik cezai yaptırımlar artabilir” ifadelerini kullandı. 

‘HEM SAVCIYLA HEM AVUKATLA İLGİLİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU’

Bakan Tunç, Çağlayan Adliyesi’nde çektirdiği fotoğrafları tepki çeken avukat Buket Nurşah Tekışık ve fotoğrafların çekildiği odanın sahibi olan savcı hakkında da konuştu. Tunç, “Gerekli soruşturma açıldı. Özellikle tasvip etmediğimiz bir görüntü olmaması gereken adliyelerde. Hem ilgili savcıyla ilgili soruşturma hem de avukatla ilgili baroya suç duyurusunda bulunuldu” şeklinde konuştu.

 

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu