Gündemden Haberler

TİP’ten ‘Yargıtay’ açıklaması: ‘Yargı kararı değil, darbe!’

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) “Can Atalay” kararını ikinci kez tanımamasına, “Bu bir yargı kararı değildir. Darbedir!” sözleriyle tepki gösterdi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, AYM TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği ikinci “hak ihlali” kararına da uyulmamasına karar verdi.

AYM’nin kararı için “jüristokratik bir davranış” ifadesini kullanan Daire, gerekçeli kararında ise Pakistan Anayasa Mahkemesi’nin eski Başbakan İmran Han hakkındaki kararına atıfta bulundu.

‘SARAY REJİMİ’NİN ANAYASA’YI FİİLEN ORTADAN KALDIRDIĞININ İLANI’

TİP, X üzerinden yaptığı açıklamayla Yargıtay’ın imza attığı ikinci skandala tepki gösterdi. Kararın “darbe” olarak nitelendirildiği açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki kararı, Anayasa’yı değiştirecek çoğunluğu sandıkla sağlayamayan Saray Rejimi’nin Anayasa’yı fiilen ortadan kaldırdığının ilanıdır. Bu bir yargı kararı değildir. Darbedir! Darbeye ve darbecilere geçit vermeyeceğiz!”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu