Gündemden Haberler

Ekrem İmamoğlu’ndan Muharrem İnce’ye yanıt

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile ittifak konusunda yaptığı açıklamalar ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) üzerinden yürüttüğü eleştirilere ilişkin, “Kendisi ile birkaç kez görüştüm. Söylemleri tam tersi bir durumdu” şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Cumhur İttifakı’nın İBB Başkan Adayı Murat Kurum’un seçim projeleri sorulan İmamoğlu, Kurum’un açıkladığı projeler için “projelerimizin yan sanayisi” yorumunu yaptı.

Yurttaşı aldatmak istediklerini kaydeden İmamoğlu, “Bu şehri 20 yıl yönetmiş bir anlayışın, bugün bizim projelerimiz üzerinden proje açıklamak zorunda kalması halkı aldatmaya dönük bir yolculuğu tarif ediyor.Millet gerçekten hizmet edeni ayırt edecek, ona göre tercihini yapacak. Bizim vatandaşımızı aldatmak istiyorlar. Aldatamayacaklar” ifadesini kullandı.

‘İNCE İLE GÖRÜŞTÜM, SÖYLEMLERİ TAM TERSİYDİ’

İmamoğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce’nin “İsveç’in NATO üyeliğine ‘Evet’ verince nasıl ittifak kuracağım? Her gün ‘DEM’lenirsen nasıl kuracağım? Bizim bir duruşumuz olmalı. Kuvayımilliye’nin partisi bu. Değişmiş demiyorum, başkalaşmış” şeklindeki eleştirilerini ise şöyle yanıtladı:

“Sayın İnce’yle birkaç kez görüştüm. Görüşmelerimiz bu söylemlerimizin tam tersi bir durumdu. Açıkçası niçin bu duruma geldi bilmiyorum.

Şahsıma bunları söylemişse, bu cümlelerimin muhattabı değilim. Sayın İnce’yle biz bu tonda ve bu kavramlarla konuşmadık. Bu cümleleri söylemişse bir gözden geçireceğim. 1991’i bilmemek suç değil, 2019’u bilmemek marifet. Milletin kazanmasını istiyoruz. Umut ediyorum Sayın İnce bu kararını gözden geçirir.”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu