Gündemden Haberler

İttifaka ‘hayır’ diyen İYİ Parti’de peş peşe istifalar

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) “yerel seçimde işbirliği” önerisini reddeden İYİ Parti’de eski Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın ile Körfez Belediye Meclisi’nin 3 İYİ Partili üyesi istifa etti. Aydın, istifa açıklamasında “Kendimizi tartma seçiminin yerel seçim olduğu düşüncesinde değilim” eleştirisinde bulundu.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu toplantısında CHP’nin yerel seçimlerde işbirliği teklifi görüşülmüş, toplantıda yapılan oylamada CHP’nin teklifi, 14’e karşı 35 oyla reddedilmişti.

CHP’den gelen işbirliği teklifinin reddedilmesinin ardından İYİ Parti’de ilk istifa Antalya’dan geldi. Eski Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın, karara tepki göstererek partisinden istifa etti.

‘KENDİMİZİ TARTMA SEÇİMİNİN YEREL SEÇİM OLDUĞU DÜŞÜNCESİNDE DEĞİLİM’

Aydın açıklamasında, “Cumhuriyet Halk Partisi ile uyum içerisinde yürüttüğümüz yerel yönetim programımızın olumsuz bir noktaya taşınmasına ne aklım ne de yüreğim razı gelmiyor. ‘Kendimizi tartacağız’ diye çıkılan 2024 Yerel Seçimleri yolunda bu politika nedeniyle fazlasıyla zayıflayacağımız açıktır. Kendimizi tartma seçiminin yerel seçim olduğu düşüncesinde değilim” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, T24’ten Ergün Demir’in haberine göre, Körfez Belediye Meclisi’nin 3 İYİ Partili üyesi, partilerinin bırakın iktidar hedeflemeyi nitelikli bir muhalefet üretemez hale geldiğini belirterek istifa ettiklerini duyurdu. 

‘PARTİ, NİTELİKLİ MUHALEFET ÜRETEMEZ HALE GELDİ’

İstifa eden Körfez Belediyesi’nin İYİ Partili meclis üyeleri Fevzi Canbaz, avukat Ender Oğuz ve Arif Ersoy, yaptıkları açıklamada, partilerinin “nitelikli bir muhalefet ürütemez” hale geldiğini belirtti. 

“Partinin tabanında da güven ve inanç kalmamıştır” denilen açıklamada, “Son evrede kesinlikle halka hizmet etme şansı kalmadığı ve amacı da gütmediğini açıkça gördüğümüz ve de anlamış olduğumuz İYİ Parti’den istifa etme zarureti tarafımızca hasıl olmuştur” ifadelerine yer verildi.

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu