Gündemden Haberler

Kılıçdaroğlu’ndan ’12 Eylül’ paylaşımı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, darbenin yıl dönümünde “”İktidarını 12 Eylül’e borçlu olanlar, darbelerle hesaplaşamaz” mesajını paylaştı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Eylül darbesinin 43. yıl dönümünde sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. “İktidarını 12 Eylül’e borçlu olanlar, darbelerle hesaplaşamaz” diyen Kılıçdaroğlu, daha önce dile getirdiği “sivil darbe” söylemine atıfla da “20 Temmuz zihniyeti” sözleriyle AKP’yi eleştirdi.

‘BİR MİLİM GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ’

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

“İktidarını 12 Eylül’e borçlu olanlar, darbelerle hesaplaşamaz. Unutulmamalıdır ki, 12 Eylül zihniyeti de 15 Temmuz zihniyeti de 20 Temmuz zihniyeti de meşruiyeti olmayan sivil darbeci rejimler de elbet hesap vermeye mecburdur.

Biz egemenliği halka veren bir siyasi geleneğin neferleri olarak; demokrasi ve hukuk mücadelesinden asla vazgeçmeden, bu karanlıkları elbet aydınlığa kavuşturacağız. Demokratik bir Türkiye’yi milletimizle birlikte kurana dek, bir milim dahi geri adım atmayacağız.”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu