Gündemden Haberler

Muhalefet, Meclis’i Can Atalay için olağanüstü toplantıya çağırdı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) “hak ihlali” kararına rağmen tahliye edilmeyen Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay için 9 Ocak Salı günü olağanüstü toplantıya çağrıldı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, AYM TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği ikinci “hak ihlali” kararına da uyulmamasına karar vermişti. AYM’nin kararı için “jüristokratik bir davranış” ifadesini kullanan Daire, gerekçeli kararında ise Pakistan Anayasa Mahkemesi’nin eski Başbakan İmran Han hakkındaki kararına atıfta bulunmuştu.

TİP tarafından yapılan konuya ilişkin açıklamada söz konusu karar “darbe” olarak isimlendirilirken, TİP Genel Başkanı Erkan Baş da TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a ve muhalefet partilerine seslenerek Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırmıştı.

İYİ PARTİ DİLEKÇEYE İMZA VERMEDİ

TBMM, Gezi davası hükümlüsü TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için olağanüstü toplantıya çağrıldı. CHP Grubu tarafından Meclis Başkanlığı’na sunulan dilekçede, toplantının 9 Ocak Salı günü saat 15.00’te yapılması talep edildi.

Dilekçede, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın yanı sıra, CHP, DEM Parti ve Saadet Partisi Grup Başkanvekilleri ile Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, milletvekilleri Sevda Karaca Demir, Cemal Enginyurt ve Mustafa Yeneroğlu’nun imzası da yer aldı.

İYİ Parti grubu ise toplantı çağrısına imza vermedi. 

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu