Gündemden Haberler

RTÜK, Disney+ hakkında inceleme başlatacak

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya üzerinden yağtığı bir açıklamayla “Atatürk” isimli dizinin yayından kaldırılmasının ardından Disney+ platformu hakkında inceleme başlatılmasına karar verildiğini duyurdu.

Disney+ isimli platformun “Atatürk” dizisini yayınlamaktan vazgeçtiğinin iddia edilmesinin ardından, AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “Söz konusu platformun bu tutumu, Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine ve milletimize saygısızlıktır. Daha önce çeşitli vesilelerle ifade ettiğimiz gibi ABD’deki bu sözde soykırım şebekesi, tarihi olayları yalan siyasetine alet etmektedir. Bu lobinin yegane amacı, defalarca görüldüğü üzere Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesine de mani olmaktır. Bu şebekelerin faaliyetleri, Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti karşısında hiç hükmündedir. Bu şebekelere boyun eğenler utansın” şeklinde bir açıklama yapmıştı. 

‘KURULUŞUN SAVUNMASININ ALINMASINA VE İNCELEME BAŞLATILMASINA KARAR VERİLDİ’

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de Twitter hesabından bir paylaşımda bulunarak, platform hakkında inceleme başlatılacağını açıkladı. Söz konusu paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“Disney+ isimli dijital medya hizmet sağlayıcının yerli içerik olan ‘Atatürk’ dizisini platformunda yayınlamama kararı aldığına dair kamuoyuna yansıyan bilgilerden hareketle kuruluşun savunmasının alınmasına ve inceleme başlatılmasına karar verilmiştir. Türkiye Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk en önemli toplumsal değerimizdir. Basına yansıyan Ermeni lobisi müdahalesi iddiaları titizlikle araştırılmaktadır. Kamuoyuna saygılarımla duyuruyorum.”

Yazıyı Kaynağından Okuyun →

Mert Ege

Editör, 28 yaşında, Gazetecilik mezunu. Gündemi takip ederek sizlere en güncel ve gerçek haberleri ulaştırmayı hedefler. Objektif ve ilkeli yayın kendisi için en önemli ve hassas konuların başında gelir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu